Αξεσουάρ από την M Performance για τις νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé

Με πολυάριθμες καινοτομίες συστημάτων κίνησης, πέδησης και ανάρτησης, οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé και οι νέες BMW M3 Competition Sedan και BMW M4 Competition Coupé ( σύντομα θα θέσουν νέα σημεία αναφοράς στις κατηγορίες sedan και coupe υψηλών επιδόσεων. Θεμελιώδες συστατικό, οι νέοι, εν σειρά εξακύλινδροι κινητήρες που έχουν αναβαθμιστεί ως προς τις επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Διατίθενται δύο επίπεδα ισχύος: Πέρα από μία έκδοση 80hp με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, κάθε μοντέλο θα κυκλοφορεί και σε έκδοση Competition με ισχύ 510 hp και 8-τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic.

Η Τεχνολογία M Twin Power Turbo και η υψηλόστροφη φιλοσοφία τους εντυπωσιάζει με επιδόσεις που παραπέμπουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό – χωρίς να περιορίζεται η καθημερινή χρηστικότητα που αποτελεί παράδοση για τα μοντέλα BMW M. Παράλληλα με το λανσάρισμα των αυτοκινήτων τον ερχόμενο Μάρτιο, θα διατίθεται μία εκτενής γκάμα αξεσουάρ M Performance με σκοπό την ανάδειξη του αγωνιστικού DNA των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé. Αυτά χαρίζουν μία εξατομικευμένη σπορ πινελιά στην εντυπωσιακή σχεδίαση των αυτοκινήτων και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τη δυναμική συμπεριφορά τους.

Αυτά τα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την BMW M GmbH με βάση την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο και την εκτενή τεχνογνωσία των ειδικών από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα εξαρτήματα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον χαρακτήρα των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé και υπογραμμίζουν τη σπορ εμφάνιση. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις ικανοποιούν πλήρως τις λειτουργικές απαιτήσεις σε επίπεδο δομής ελαφρού βάρους και αεροδυναμικής – αναβαθμίζοντας αισθητά τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

Ανάρτηση και ήχος περισσότερο συνδεδεμένα με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα αξεσουάρ M Performance κατά κανόνα βελτιώνουν όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου είναι το σύστημα σιλανσιέ από τιτάνιο της M Performance. Το ελαφρύ σύστημα εξαγωγής με έλεγχο πτερυγίων, που έχει εξελιχθεί ειδικά για μοντέλα Μ και βασίζεται στην εμπειρία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ζυγίζει περίπου πέντε κιλά λιγότερο από το εξάρτημα μαζικής παραγωγής, και προσφέρει μία ακόμα πιο σπορ οδηγική εμπειρία, χάρη στη βελτιστοποιημένη διαδρομή των καυσαερίων. Ο πολύ συναισθηματικός ήχος, που παραπέμπει σε αντίστοιχο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει προσαρμοστεί στα ατομικά  προγράμματα οδήγησης. Οι τέσσερις απολήξεις εξαγωγής από τιτάνιο, με κεραμική επίστρωση, συνθέτουν μία αναμφισβήτητα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η σπορ ανάρτηση M Performance εξελίχθηκε και ρυθμίστηκε σε διαφορετικές αγωνιστικές πίστες και έχει άμεση σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η  ανάρτηση με γόνατα ελατηρίων επιτρέπει μείωση ύψους μεταξύ πέντε και είκοσι χιλιοστών σε άπειρες θέσεις (συνιστώμενη μείωση -10 mm έναντι του βασικού μοντέλου M). Παρά το ότι οι αποσβεστήρες παραμένουν ίδιοι, ο οδηγός επωφελείται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους, τη μειωμένη αντίσταση κύλισης και τις υψηλότερες ταχύτητες στις στροφές. Πέρα από την αυξημένη δυναμική, αυτό το χαμηλωμένο αμάξωμα αποτελεί χαρακτηριστικό σπορ εμφάνισης.

Τα σπορ τακάκια φρένων M Performance που προέρχονται από τα αντίστοιχα μεγάλων αποστάσεων της BMW Motorsport εγγυώνται μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος, καλύτερα χαρακτηριστικά απόκρισης και υψηλή θερμική αντοχή. Ιδιαίτερα οι οδηγοί που συχνά επιθυμούν να διερευνούν τις δυνατότητες επιδόσεων των BMW M3 Sedan ή M4 Coupé στην αγωνιστική πίστα, θα ενθουσιαστούν, μεταξύ άλλων, από την εξαιρετικά δυναμική ακρίβεια διεύθυνσης του αυτοκινήτου όταν φρενάρει πριν από μία στροφή, συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση.

High  tech ανθρακονημάτινα υλικά προδίδουν ένα σπορ ταπεραμέντο.

Τα high-tech carbon υλικά χαρακτηρίζονται από έναν υψηλό βαθμό ακαμψίας και αντοχής σε συνδυασμό με χαμηλό βάρος. Γι’ αυτό το λόγο, πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου ορατά εξαρτήματα από carbon εντυπωσιάζουν με τη χαρακτηριστική δομή τύπου πλέγματος του συγκεκριμένου υλικού. Κυρίως γι’ αυτό το λόγο, εξαρτήματα εξωτερικού της M Performance αποπνέουν μία έντονη αγωνιστική αίσθηση  –και είναι τα πλέον κατάλληλα για να προβάλλουν τη σπορ εμφάνιση των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé. Για παράδειγμα, τα εξαρτήματα M Performance από carbon στο εμπρός τμήμα, το εμπρός splitter και τα ανθρακονημάτινα Aero Flicks συνθέτουν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση. Παρατηρώντας τα από το πλάι, τα carbon air breathers επίσης M Performance, προσθέτουν μία εντυπωσιακή πινελιά, ενώ οι ανθρακονημάτινες πλαϊνές ποδιές M Performance χαρίζουν οπτικό μήκος. Στο πίσω τμήμα τα ανθρακονημάτινα φτεράκια (winglets) M Performance και η πίσω αεροτομή M Performance επίσης από carbon προσθέτουν τις τελικές πινελιές στη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Την τελική εικόνα ολοκληρώνει ο πίσω διαχύτης από carbon σε συνδυασμό με το σύστημα σιλανσιέ από τιτάνιο και την πολλαπλή εξαγωγή από τιτάνιο με κεραμική επίστρωση και μαύρο ματ φινίρισμα – όλα προϊόντα της M Performance. Οι απολήξεις εξαγωγής από carbon/τιτάνιο της M Performance είναι μία ακόμα σπορ πρόταση για την εξατομίκευση του στάνταρ συστήματος εξάτμισης των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé. Τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων μπορούν να εξατομικεύονται ακόμα περισσότερο με τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα της M Performance Motorsport. Το σετ περιλαμβάνει διακοσμητικές αυτοκόλλητες μεμβράνες για κάθε πλευρά στα τρία χρώματα της BMW M – μπλε, κόκκινο και βυσσινί – και είναι προσαρμοσμένες στη γεωμετρία του αυτοκινήτου.

Σφυρήλατες ζάντες σε διαστάσεις έως 21 ιντσών και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω.

Όταν κυκλοφορήσουν τα αξεσουάρ M Performance για τις νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé θα περιλαμβάνουν δύο πλήρη σετ θερινών τροχών. Entry έκδοση είναι η σφυρήλατη ζάντα 963M με σχέδιο ακτίνων Υ σε Frozen Gunmetal Grey με λογότυπο M Performance και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά / πίσω, 19” μπροστά και 20” πίσω. Εντυπωσιάζει με τη μοναδική γεωμετρία της και εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο αντοχής και χαμηλού βάρους, αλλά και με τη μειωμένη αντίσταση του αέρα κυρίως στις υψηλές ταχύτητες. Στην κορυφή της γκάμας θερινών ελαστικών βρίσκεται η σφυρήλατη ζάντα με σταυρωτές ακτίνες 1000M σε Gold Bronze matt ή Jet-Black matt της BMW M Performance με λογότυπο M Performance. Οι ζάντες διατίθενται αποκλειστικά από τη σειρά αξεσουάρ M Performance σε διαστάσεις 20” μπροστά και 21” πίσω.

Τέλεια πρόσφυση το χειμώνα: σετ ζαντών 19” συμβατές με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η σειρά αξεσουάρ M Performance περιλαμβάνει επίσης πλήρες σετ χειμερινών τροχών 19” διπλών ακτίνων 829M που υποστηρίζουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο. Η ζάντα, με black matt φινίρισμα, είναι ιδανική για χειμερινές συνθήκες και εύκολη στο καθάρισμα. Οι τσάντες ελαστικών M Performance Tyre Bags προσφέρουν βέλτιστη αποθήκευση και πρακτική μεταφορά όταν δεν χρησιμοποιούνται. Είναι κατάλληλες για τροχούς διαστάσεων 17”- 22”, και παρέχουν προστασία από τους ρύπους και σαφή χαρακτηρισμό των ελαστικών χάρη στις αντίστοιχες σημάνσεις τους. Επιπλέον, η αγωνιστική αίσθηση M Performance δίνει έντονα το παρών στο γκαράζ του σπιτιού.

Carbon και Alcantara ενισχύουν τη σπορ αίσθηση στο εσωτερικό.

Οι πελάτες μπορούν να αναδείξουν περαιτέρω το σπορ χαρακτήρα και να βελτιώσουν το επίπεδο άνεσης στο εσωτερικό των BMW M3 Sedan ή BMW M4 Coupé τους ποικιλοτρόπως, οπτικά και λειτουργικά, χρησιμοποιώντας αξεσουάρ M Performance, εμπνευσμένα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μόλις ανοίγει η πόρτα, το κατώφλι με το ανθρακονημάτινο ένθετο M Performance και το έγχρωμο λογότυπο εκφράζει μία ανόθευτη αγωνιστική αίσθηση. Επιπλέον, χάρη στο λογότυπο M Performance, μία σημαία με χρώματα M και μπορντούρα από δερματίνη με ραφές σε εντυπωσιακά χρώματα, και τα ασορτί εμπρός και πίσω πατάκια της M Performance μεταφέρουν το δυναμικό εξωτερικό στυλ μέσα στο αυτοκίνητο. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά εσωτερικού της M Performance – ένα συναρπαστικό μίγμα ματ carbon με ανοιχτούς πόρους και κομψής επένδυσης Alcantara. Είναι χειροποίητα με την εφαρμογή μιας περίπλοκης διαδικασίας, επομένως το καθένα είναι μοναδικό στο είδος του. Επενδύσεις γονάτων Alcantara της M Performance στην κεντρική κονσόλα ολοκληρώνουν τη γκάμα αξεσουάρ εσωτερικού.

Το τιμόνι M Performance Pro κατασκευάζεται από Alcantara, κάτι σύνηθες στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού κυρίως λόγω της άριστης λαβής που προσφέρει. Χάρη στις χαρακτηριστικές εσοχές που φέρουν επένδυση από Alcantara, τις μεγάλες υποδοχές για τους αντίχειρες και την ειδική επένδυση, εγγυάται άριστη λαβή και άμεση αίσθηση διεύθυνσης σε όλες τις περιπτώσεις.

Χειροποίητες ραφές σε χρώματα Μ και μπλε σήμανση για τη θέση της ευθείας συνθέτουν μία γνήσια αγωνιστική ατμόσφαιρα. Εναλλακτικά, αντί της στάνταρ, δερμάτινης στεφάνης του τιμονιού, διατίθενται τιμόνια της M Performance που συνδυάζουν ανθρακονήματα με δέρμα (carbon/leather) ή Alcantara (carbon/Alcantara), σε όλες τις περιπτώσεις με την επιγραφή M Performance. Το τιμόνι M Performance μπορεί να αναβαθμιστεί με ανθρακονημάτινα χειριστήρια (carbon shift paddles) της M Performance καλυμμένα με ένα ανθρακονημάτινο ύφασμα με ανοιχτούς πόρους αντί της στάνταρ χρωμιωμένης επιφάνειας.

Το σετ εφέ φωτισμού των προβολέων θυρών M Performance BMW LED εγγυάται εντυπωσιακής είσοδο και έξοδο από το όχημα. Όταν η πόρτα ανοίγει, το λογότυπο BMW M και άλλα μοτίβα M Performance προβάλλονται στην άσφαλτο. Κατά το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, ο οδηγός μπορεί να βιώσει τη φιλοσοφία M Performance οπτικά και δια της αφής με την κλειδοθήκη M Performance με φινίρισμα Alcantara υψηλής ποιότητας και ένα ανθρακονημάτινο ένθετο. Η θήκη συνδέεται σταθερά με το κλειδί του αυτοκινήτου μέσω μιας εξαγωνικής βίδας σε M Light Blue, που επιτρέπει την εύκολη περιστροφή του κλειδιού μέσα στη θήκη, για προστασία από γρατζουνιές ή άλλες φθορές.

Η κουκούλα M Performance (Indoor Car Cover) προστατεύει το αυτοκίνητο από ρύπους και γρατζουνιές όσο είναι σταθμευμένο στο γκαράζ. Η κουκούλα, που συνοδεύεται από μία πρακτική τσάντα μεταφοράς, κατασκευάζεται από ελαστικό πολυεστέρα που αναπνέει με μαλακή εσωτερική επένδυση που δε φθείρει τη βαφή  και πλένεται στο πλυντήριο. Καλύπτει άριστα το αμάξωμα και φέρει εκτυπωμένα σχεδιαστικά στοιχεία όπως η μάσκα νεφρών BMW, για παράδειγμα, με έγχρωμο λογότυπο M και M Performance

Δελτίο Τύπου: BMW Group Hellas