Είναι αυτό το πρώτο επίσημο teaser για το Toyota GR Corolla;

Η Toyota μετά από αρκετά χρόνια μπήκε και πάλι στο “παιχνίδι των επιδόσεων” και των σπορ αυτοκινήτων, τόσο με τη νέα γενιά Supra όσο και με το “Homologation Special” GR Yaris.
Από το λανσάρισμα του τελευταίου οι φήμες για μια αντίστοιχη έκδοση του μεγαλύτερου Corolla είναι έντονες και οι συζητήσεις πολλές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη
επιβεβαίωση από την Toyota.

Μια δημοσίευση όμως στον επίσημο λογαριασμό της Toyota USA στο Instagram που δημοσιεύθηκε πριν από ένα μήνα φαίνεται να δίνει ορισμένα στοιχεία για την έκδοση επιδόσεων, σύμφωνα με το GR Corolla Forum.

  • Η εικόνα δείχνει το εσωτερικό μιας Corolla με τα εξής στοιχεία:
  • Στο ταχύμετρο το ρολόι γράφει ει G:16. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στον τρικύλινδρο
    υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα G16E-GTS 1,6 λίτρων που φωλιάζει κάτω από το καπό του GR Yaris.
  • Στην οθόνη και στο σύστηνα πλοήγησης ο δρόμος ονομάζεται GR Four, όπως και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης.
  • Στην οθονούλα του κλιματιστικού φαίνονται οι αριθμοί “2 68”. Αυτοί παραπέμουν στους 268 ίππους που αποδίδει το GR Yaris στην Ιαπωνία.
    Η ευρωπαϊκή έκδοση του hot hatch έχει 261 hp.
  • Τέλος, εάν κοιτάξετε στα δεξιά θα δείτε ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που κατά πάσα πιθανότητα είναι η GR έκδοση της Corolla.

Δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες αλλά το μόνο σίγουρα είναι ότι το μοντέλο έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης και δεν αποκλείεται μέσα στο 2022 να γίνει η αποκάλυψη του.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *