Απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού διαθέσιμη για πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα BMW

Είναι η μεγαλύτερη ΟΤΑ (over-the-air) αναβάθμιση στην ιστορία του BMW Group. Η τελευταία έκδοση του BMW Operating System 7 (ver. 11/20) κυκλοφόρησε στις 22.02.2021. Πάνω από ένα εκατομμύριο πολυτελή οχήματα σε όλο τον κόσμο που αντιστοιχούν σε πάνω από 20 μοντέλα θα λάβουν την αναβάθμιση λογισμικού, θέτοντας ένα ακόμα νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη over-the-air καμπάνια αναβάθμισης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από Ευρωπαίο κατασκευαστή. Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης λογισμικού είναι η βαθιά ενσωμάτωση της ψηφιακής, φωνητικής βοηθού Amazon Alexa (με εφαρμογή σε πέντε χώρες), η δυνατότητα ταχείας και εύκολης σύνδεσης με το προφίλ του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια του My BMW app και η επέκταση του Active Navigation για την κάλυψη πρόσθετων χωρών. Οι πελάτες θα λάβουν ένα push notification στο αυτοκίνητό τους ή στο BMW app στο smartphone τους όταν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το όχημά τους.

Νέες και εκτεταμένες λειτουργίες .

Βαθιά ενσωμάτωση της Alexa σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν την εικονική βοηθό της Amazon στο αυτοκίνητό τους όπως ακριβώς ήδη κάνουν στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να επεξεργάζονται λίστες με ψώνια, να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες ειδήσεις και να αναπαράγουν μουσική πιο εύκολα από ποτέ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγχουν συμβατές, έξυπνες οικιακές συσκευές από το αυτοκίνητο. Η Amazon Alexa είναι τώρα διαθέσιμη σε Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης. Η Amazon Alexa θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες σε επόμενες αναβαθμίσεις.

Το προσωπικό προφίλ οδηγού BMW μπορεί τώρα να μεταφέρεται και σε άλλα οχήματα BMW, όπως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γρήγορα και εύκολα με το σκανάρισμα ενός κωδικού QR και τη βοήθεια του My BMW app. Στη συνέχεια, ρυθμίσεις συστήματος ελέγχου κλιματισμού και πλοήγησης θα εισάγονται αυτόματα στο όχημα μαζί με τα ‘αγαπημένα’ του οδηγού. Προσωπικές ρυθμίσεις, π.χ. για τη θέση των καθισμάτων, τους εξωτερικούς καθρέπτες κα τις προτιμήσεις των συστημάτων υποστήριξης μπορούν, κατά τον ίδιο τρόπο, να αποθηκεύονται στο προφίλ. Εάν ένας πελάτης έχει συνδέσει το προφίλ του με το κλειδί του αυτοκινήτου, οι ρυθμίσεις του θα εφαρμοστούν ανοίγοντας το όχημα.

Το BMW M Laptimer υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στην πίστα με τη βοήθεια δεδομένων από αισθητήρες που συλλέγουν τις πληροφορίες απευθείας από το όχημα (π.χ. θέση γκαζιού, στροφόμετρο, όργανο G). Οι χρόνοι γύρου, ο χρόνος οδήγησης και η απόσταση που έχει διανυθεί εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, βοηθώντας τον οδηγό στη συνεχή βελτίωση της ατομικής του επίδοσης στην πίστα. Αφού ολοκληρωθεί η αγωνιστική οδήγηση, όλα τα δεδομένα από το BMW M Laptimer συγκεντρώνονται σε format φιλικό προς το χρήστη ώστε να μπορούν να αναλύονται με ηρεμία.

Η τελευταία αναβάθμιση για το BMW Intelligent Personal Assistant προσφέρει στους πελάτες μία γεύση από τον ήχο των μοντέλων BMW M. Μια ερώτηση του τύπου «Hey BMW, τι ήχο κάνει μία BMW M8;» ενεργοποιεί ένα απολαυστικό ηχητικό κρεσέντο που συνοδεύει τις σπορ επιδόσεις.

Είναι σημαντικό οι αλλαγές λωρίδων να γίνονται με ασφάλεια και έγκαιρα και όταν οι πελάτες ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το στοιχείο Active Navigation που προσφέρεται ως πρόσθετη λειτουργία του Steering & Lane Control Assistant θα διατίθεται επίσης για την υποστήριξη των οδηγών σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία. Η λειτουργία αυτή υποδεικνύει μία αλλαγή λωρίδας όποτε είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της υπολογισμένης διαδρομής. Εάν ανιχνευτεί κενό στην κυκλοφορία, το Active Navigation θα περιμένει μέχρις ότου το όχημα βρεθεί δίπλα στο κενό, πριν προτρέψει τον οδηγό να αλλάξει λωρίδα.

Λειτουργικές βελτιώσεις.

Εκτός από τις στάνταρ διαθέσιμες φωτογραφίες, μία προσωποποιημένη φωτογραφία προφίλ μπορεί επίσης να προστεθεί στο προφίλ οδηγού του χρήστη. Φωτογραφία και προφίλ μπορούν εύκολα να συγχρονιστούν με τη βοήθεια του My BMW app.
Για να μπορούν οι πελάτες να διαγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τους συνδέσμους του My BMW app όταν επιστρέφουν τα οχήματα, κάθε τι που έχει σχέση με το My BMW app ή το BMW ID μπορεί τώρα να διαγράφεται, όταν ο πελάτης επαναφέρει το όχημα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Αυτή η Απομακρυσμένη Αναβάθμιση Εφαρμογής (Remote Software Upgrade) θα ενημερώσει επίσης με τις τελευταίες πληροφορίες το Ενσωματωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης.

Remote Software Upgrade και διαθεσιμότητα

Από το 2018, το BMW Operating System 7 και η λειτουργία Remote Software Upgrade προσφέρουν στους οδηγούς της BMW ένα γρήγορο και απλό τρόπο ενημέρωσης των οχημάτων τους με την τελευταία έκδοση λογισμικού. Νέες λειτουργίες μπορούν να εισάγονται εύκολα στο αυτοκίνητο ασύρματα (over the air). Τα αρχεία εγκατάστασης προετοιμάζονται μέσα στο όχημα και στο background. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ακόμα και σε μεγάλες ενημερώσεις ο χρόνος εγκατάστασης σπάνια υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Εξ αιτίας της πανδημίας και των επακόλουθων επιπτώσεων στη διαθέσιμη δυναμικότητα υποστήριξης, το λανσάρισμα της συγκεκριμένης αναβάθμισης μπορεί να αναβληθεί σε ορισμένες αγορές.

Οχήματα με BMW Operating System 7 που κατασκευάζονται από το Νοέμβριο του 2020 είναι ήδη εφοδιασμένα με την τελευταία έκδοση, η οποία συνοδεύεται από τις πρόσθετες λειτουργίες. Οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση του λογισμικού και να αναζητήσουν τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις πηγαίνοντας στο Remote Software Upgrade στις ρυθμίσεις του οχήματος. Το Remote Software Upgrade διατίθεται τώρα για πάνω από 20 μοντέλα BMW που προέρχονται σχεδόν από όλη τη γκάμα BMW. Οι πελάτες των οποίων το λογισμικό είναι παλαιότερος της έκδοσης 07/20 θα πρέπει να ‘κατεβάσουν’ και να εγκαταστήσουν αυτή την ενδιάμεση έκδοση πριν την εγκατάσταση της τελευταίας. Πάντα προσφέρεται η επόμενη έκδοση λογισμικού όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι χρήστες να εγκαταστήσουν μία λάθος έκδοση.

Η διαθεσιμότητα υπηρεσιών και λειτουργιών ποικίλει, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος και τη χώρα στην οποία βρίσκεται. Οι πελάτες μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες σχετικές με την κυκλοφορία της έκδοσης στην αγορά τους, στο σχετικό ιστότοπο της χώρας τους για το BMW ConnectedDrive.