Επίσημα μέσα από βίντεο της BMW η νέα M2 CS

Επίσημα, και μέσα από βίντεο που δημοσίευσε η Bmw, η νέα BMW M2 CS.

Η παραγωγή περιορίζεται σε 2.200 μονάδες

Το απόλυτο και πολυσυζητημένο M μοντέλο, εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων twin-turbo που αποδίδει 450 ίππους και 550 Nm ροπής. Αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ήδη τρομερή Μ2 Competition των 410 ίππων και 550 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο είναι στάνταρ. Διαθέσιμο θα είναι και ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Με το χειροκίνητο τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4 δευτερόλεπτα ενώ με το αυτόματο σε 3,8. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ/ω.

Φυσικά, οι αναβαθμίσεις δεν τελειώνουν εκεί καθώς η Μ2 CS εξοπλίζεται με ανάρτηση Adaptive M και ένα σύστημα εξάτμισης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδεςΦυσικά μικρότερο είναι και το βάρος του, κάτι που έχει επιτευχθεί χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, όπως η αεροτομή στο πίσω μέρος, το εμπρόσθιο σπλίτερ και το καπό.

Η σπορ αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τα σπορ μπάκετ καθίσματα να συνδυάζουν δέρμα και Alcantara, ενώ τα κλασικά τρία χρώματα του τμήματος Μ της BMW μεταξύ άλλων κοσμούν τα προσκέφαλα. Από κει και πέρα το τιμόνι είναι τυλιγμένο και αυτό με Alcantara, ενώ τα χερούλια των θυρών καλύπτονται από ανθρακονήματα.

Τέλος μόνο 4 έξτρα θα είναι διαθέσιμα. Κεραμικά φρένα, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και ματ χρυσές ζάντες.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).