Μερική αποκάλυψη του νέου Kia Sportage. Πότε θα κάνει το ντεμπούτο του;

Η επίσημη καμπάνια για την αποκάλυψη του νέου Kia Sportage ξεκίνησε, μαζί με την αποκάλυψη της ημερομηνίας που θα γίνει αυτή. Save the date λοιπόν για την Τρίτη 8 Ιουνίου, την ημέρα που θα μάθουμε τα πάντα για την επόμενη γενιά του SUV της KIA.

Στο εξωτερικό, υπάρχει προφανώς ομοιότητα με το νέο Hyundai Tucson, αν και τα σκίτσα μας δείχνουν σε ένα μικρό βαθμό τις διαφορές τους, κυρίως στο μπροστινό μέρος με τη μάσκα και τα φώτα όπου θα λέγαμε ότι υπάρχει σίγουρα κάποια επιρροή τόσο από το K5 όσο και από το EV6. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η καμπυλότητα της οροφής, τα νέα φώτα, η μεγάλη αεροτομή στην οροφή, το μυώδες πίσω μέρος αλλά και οι γωνίες στο σχεδιασμό. Ακόμα, οι καθρέπτες είναι τοποθετημένοι στις πόρτες και κάπου εκεί τελειώνουν οι ορατές λεπτομέρειες στο εξωτερικό.


Μια μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται όμως από μέσα. Η τελευταία εικόνα του teaser αποκαλύπτει ένα τεράστιο μονοκόμματο πάνελ για τον οδηγό και το σύστημα πολυμέσων και όπως συμβαίνει σε πολλά νέα μοντέλα είναι κάπως κυρτό. Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει μια μεγάλη οθόνη ή δύο όμως φαίνεται ότι υπάρχουν ορισμένα κουμπιά από κάτω, πιθανά για συντομεύσεις αλλά και τον κλιματισμό, αφού σε μια μικρή οθονούλα φαίνεται η θερμοκρασία. Η διάταξη του ταμπλό είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το EV6, εκτός από τις διαφορές στους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και το τιμόνι. Οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι κρυμμένες, αλλά από ότι φαίνεται ότι η Kia ενισχύει πραγματικά το Sportage τόσο εντός όσο και εκτός.

Ο εξηλεκτρισμός του είναι σίγουρος αφού μοιράζεται την πλατφόρμα με το Tucson. Περιμένουμε επίσης να δούμε μια πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Με το ντεμπούτο να έχει ανακοινωθεί για τις 8 Ιουνίου, εικάζουμε ότι το επόμενο Sportage θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.