Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 με 400 χλμ. αυτονομία

Η Volvo αποκάλυψε το νέο XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, και διαθέτει διπλό μοτέρ 400 ίππων και αυτονομία 400 χλμ.

Το  XC40 Recharge ( επαναφορτιζόμενο ) έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων στον κύκλο δοκιμών WLTP. Ο ηλεκτρικός κινητήρας δίνει κίνηση σε όλους τους τροχούς ενώ διαθέτει κινητήρες που τροφοδοτούν κάθε άξονα και παράγουν συνολικά 408 ίππους . Με τον γρήγορο φορτιστή, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν στο 80% της χωρητικότητας τους σε μόλις 40 λεπτά.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο μοιάζει με το XC40, διαθέτει όμως μικρές αλλαγές στη styling για να ξεχωρίζει. Η μάσκα είναι τώρα κλειστή, εκτός από μια μικρή σχισμή στο κάτω μέρος. Για την αντίθεση χρώματος, η κάτω πλευρά, τα καπάκια των καθρεπτών και η οροφή είναι μαύρα. Το εξωτερικό είναι διαθέσιμο στο νέο χρώμα Sage Green. Πολύ σημαντικό είναι ότι με την αφαίρεση του κινητήρα βενζίνης, υπάρχει έξτρα αποθηκευτικός χώρος κάτω από το καπό.


Στο εσωτερικό, φαίνεται σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με τα άλλα μοντέλα της γκάμας. Ντεμπούτο κάνει επίσης και το νέο infotainment σύστημα Android της Volvo, που περιλαμβάνει υποστήριξη για το Google Assistant, τους Χάρτες Google καθώς και το Google Play Store.
Οι ενημερώσεις over-the-air επιτρέπουν στο λογισμικό να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Το Recharge, θα είναι η επωνυμία της Volvo για τα μελλοντικά της EV (αμιγώς ηλεκτρικά) και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η εταιρεία σκοπεύει να εισαγάγει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο στόχος είναι τα ηλεκτρικά να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025 με τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά.

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 με 400 χλμ. αυτονομία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.