Νέο Android Infotainment από την Volvo

Μέσα από την διαφημιστική καμπάνια του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Volvo, XC40 Recharge, πήραμε μια γεύση για το νέο infotainment σύστημα της Σουηδικής εταιρείας που θα χρησιμοποιεί ως βάση του, το λογισμικό Android. Αυτά γίνονται στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας της Geely και της Google που ανακοίνωσε το Μάιο του 2017.

Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό ως Android Automotive OS, που ενσωματώνει πλήρως όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε, όπως το Google Assistant, τους Χάρτες Google καθώς και το Google Play Store. Οι ιδιοκτήτες του Volvo XC40 Recharge, αλλά και τον μελλοντικών μοντέλων, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν λήψη νέων εφαρμογών κατευθείαν στο σύστημα ψυχαγωγίας του crossover με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε με τα smartphones μας.

Με την πάροδο του χρόνου, το infotainment θα βελτιωθεί καθώς η Volvo δηλώνει ότι έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίζει ενημερώσεις over-the-air για να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα.

Η Volvo επισημαίνει επίσης, ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις στους Χάρτες Google δεν θα βελτιώσουν μόνο την εμπειρία πλοήγησης σε σειρά αλλά θα ενισχύσουν και τα νέα συστήματα προηγμένης υποστήριξης οδηγού. Η ADAS αντιπροσωπεύει τη σουίτα τεχνολογίας ασφαλείας που χρησιμοποιεί ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες και με τη βοήθεια της Google, τα όρια ταχύτητας δρόμου και άλλα βασικά δεδομένα θα είναι πάντα ενημερωμένα.

One thought on “Νέο Android Infotainment από την Volvo

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.