Το ηλεκτρικό crossover VW ID 4 “μεταμφιεσμένο σε Opel”

Η Volkswagen προσπάθησε να μπερδέψει τους “paparazzi” και να το περάσει ως ένας δοκιμαστικό Suv της Opel. Η στρογγυλή μάσκα και τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα είναι η σαφέστερη απόδειξη αυτού.

Οι ομοιότητες του αμαξώματος των δύο πρωτότυπων υποδηλώνουν ότι το ID 4 θα είναι στενά συνδεδεμένο με το ID 3 που που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και δοκιμάζεται παράλληλα.

Το ID 4 στοχεύει να συνδυάσει τις δυναμικές γραμμές ενός σύγχρονου σπορ αυτοκινήτου με τις “παντός εδάφους” δυνατότητες ενός off-roader. Σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει παρόμοιους χώρους με το Tiguan Allspace, την νέα και μεγαλύτερη έκδοση του best-seller Suv της Volkswagen.

Το ID Crozz έχει μήκος 4625 mm, πλάτος 1891 mm και ύψος 1609 mm, τοποθετώντας το μεταξύ του Tiguan πέντε θέσεων και των επτά θέσεων Tiguan Allspace. Το μεταξόνιο είναι 2773 mm.

Το ID Crozz που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες – έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω και τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 83kWh που στεγάζεται μέσα στη δομή του πατώματος. Ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας στέλνει 101 ίππους και 140 Nm ροπής στους εμπρός τροχούς. Η πίσω μονάδα προσφέρει 201 ίππους και 310 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, δίνοντας στο αυτοκίνητο συνδυαστική ισχύ 302 ίππων και 450 Nm ροπής. Η γραμμή κίνησης θα είναι πάντα ίδια και η VW φαίνεται να έχει διαβάσει εδώ πολύ καλά τις ανάγκες του κοινού.

Τέλος, η αυτονομία υπολογίζεται στα 500 χλμ. χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουν αποκαλυφθεί επίσης οι επιδόσεις, με την VW να αναφέρει, ότι θα περιορίσει την τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα.