Το Hummer επιστρέφει και θα έχει 1000 άλογα

Το Hummer επιστρέφει και αυτή τη φορά το θηριώδες SUV δεν θα τροφοδοτείται από κάποιο μεγάλο κινητήρα V8 αλλά θα είναι ηλεκτρικό.

Το λεγόμενο GMC Hummer EV θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ικανό να αποδώσει περισσότερους από 1.000 ίππους (745 κιλοβάτ) και θα έχει δυνατότητες τόσο εκτός όσο και..εντός δρόμου. Το Hummer EV είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της GMC (φημολογείται από το 2014) και το πρώτο ηλεκτρικό μεγάλο SUV για την GM.

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα όλες τις λεπτομέρειες για το επερχόμενο ηλεκτρικό Hummer. Πράγματα όπως η χωρητικότητα της μπαταρίας, η φόρτιση και η τιμή εξακολουθούν να είναι άγνωστα. Θα γνωρίζουμε πιθανότατα περισσότερα λίγο πριν το Hummer παρουσιαστεί αυτή την άνοιξη. Προς το παρόν, η εταιρεία μας παρέχει μια μοναδική teaser εικόνα της νέας -κλασικής- μάσκας του Hummer με φωτιζόμενα όμως στοιχεία καθώς και εντυπωσιακές μετρήσεις απόδοσης.

Το GMC Hummer EV θα χρειάζεται μόνο τρία δευτερόλεπτα για να επιταχύνει στα 100 χιλιόμετρα. Νούμερο ασύλληπτο για ένα τόσο βαρύ SUV και πράγμα που δείχνει την δύναμη του ηλεκτροκινητήρα των 1.000 hp και 15.570 Nm ροπής!

Η GMC θα προβάλει το νέο Hummer αυτή την Κυριακή κατά τη διάρκεια του Super Bowl με μια διαφήμιση με τίτλο “Ήσυχη επανάσταση”, προτού παρουσιαστεί 20 Μαΐου 2020 και κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2021. Η εταιρεία θα κατασκευάσει το νέο της SUV στο Μίσιγκαν στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Detroit-Hamtramck της GM.

“Η GMC κατασκευάζει premium και ικανά φορτηγά και SUV και το GMC Hummer EV το παίρνει σε νέα ύψη”, λέει ο Duncan Aldred, αντιπρόεδρος της Global Buick και της GMC. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με το ντεμπούτο του επαναστατικού φορτηγού μας με μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης βραδιάς στην τηλεοπτική διαφήμιση”.