Άλλη μια BMW M2 και μετά…τέλος

Ναι, λόγω των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το γερμανικό περιοδικό Bimmer Today έγραψε για τον επικείμενο θάνατο του M760i xDrive στην Ευρώπη, λέγοντας ότι το V12-powered θα καταργηθεί αργότερα αυτό το φθινόπωρο. Ένα νέο άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα από τον ίδιο ιστότοπο ισχυρίζεται ότι το τέλος είναι κοντά και για ακόμα μια performance BMW, την M2.

Και τα δύο είναι θύματα αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν αναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσαρμόσουν τις σειρές τους προκειμένου να αποφύγουν τεράστια πρόστιμα. Το πισωκίνητο κουπέ στις τρέχουσες εκδόσεις Performance και CS χρησιμοποιεί έναν κινητήρα S55 που αποκαλύφθηκε το 2013, ο οποίος, σύμφωνα με τo BMWBLOG, θα ήταν πολύ δαπανηρός για να “τροποποιηθεί και να τον συμμορφωθεί” με τους αυστηρότερους κανόνες. Για τον ίδιο λόγο, η παραγωγή των M4 Coupe και M4 Convertible με κινητήρα S55 τελείωσε πρόσφατα για τις αγορές της Ευρώπης.

Ενώ το M760i είναι απίθανο να επιστρέψει, το M2 θα αναβιώσει για την επόμενη γενιά που θα φτάσει σε κάποιο σημείο το 2022. Λέγεται ότι θα έρθει με τον νεότερο κινητήρα S58 που έχει ήδη εγκατασταθεί στα X3 M και X4 M, με τα M3 και M4 να έχουν πάρει σειρά για τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, το σημερινό M2 θα συνεχίσει την πορεία του στη Βόρεια Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου οι νόμοι σχετικά με τις εκπομπές δεν είναι τόσο αυστηροί… ακόμα. Είναι η ίδια ιστορία με την M760i, η οποία για την επόμενη γενιά 7 Series πιθανότατα θα αντικατασταθεί έμμεσα από μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι είναι πιο ισχυρή.

Πηγή: BMW BLOG