Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé

Λανσάρισμα στην παραγωγή γιόρτασαν πέντε νέα μοντέλα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Πρώτη είναι η BMW Σειρά 4 Coupé, η οποία συνεχίζει την παράδοση του sports coupé στο εργοστάσιο της BMW στην Κάτω Βαυαρία με τον εξατομικευμένο και σπορ χαρακτήρα της. Την ίδια στιγμή, ξεκινά η παραγωγή για αναβαθμισμένα μοντέλα της BMW Σειράς 5 Sedan, όπως η BMW M5 και η BMW Σειρά 5 Touring. Όλα τα οχήματα με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες θα προσφέρουν τώρα πιο αιχμηρή σχεδίαση, αλλά και πολύ αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt – διασφαλίζοντας βελτιωμένες επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση και αυξημένη οδηγική άνεση. Εξίσου ωφελείται και η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo, η οποία εντυπωσιάζει τους πελάτες με τις εξαιρετικές της ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Ο Christoph Schröder, επικεφαλής του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing δήλωσε: «Η ταυτόχρονη έναρξη παραγωγής πέντε μοντέλων απαιτεί ακριβή προγραμματισμό και απόλυτο συντονισμό σε όλο τον εργοστάσιο. Παρά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής και της επανεκκίνησης μιας βάρδιας σε συνθήκες κορωνοϊού, καταφέραμε να λανσάρουμε τις νέες BMW Σειρά 4 Coupé, BMW Σειρά 5 και BMW Σειρά 6 Gran Turismo σύμφωνα με το πρόγραμμα, με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Αυτό είναι ένα τρομερό επίτευγμα από την ομάδα του Dingolfing και όλη την αξιακή αλυσίδα που έχει κερδίσει τον αμέριστο σεβασμό μου».

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé εδώ!

Το λανσάρισμα της στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, με τιμή εκκίνησης από 45.800 ευρώ.

Αναβάθμιση μοντέλων BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 6 Gran Turismo .

Τέσσερα αναβαθμισμένα μοντέλα BMW Σειράς 5 και Σειράς 6 θα αρχίσουν να κατασκευάζονται επίσης στο εργοστάσιο του Dingolfing τον Ιούλιο του 2020, μαζί με τη νέα BMW Σειρά 4. Ο Stefan Schmid, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων του Εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing δήλωσε: «Πέντε μοντέλα ταυτόχρονα. Με την έναρξη παραγωγής της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και των αναβαθμισμένων μοντέλων BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 6 ταυτόχρονα, το προσωπικό του Dingolfing έχει αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να διαχειρίζεται άριστα περίπλοκα λανσαρίσματα και η εταιρεία μπορεί να βασίζεται στο εργοστάσιό της. Το εργοστάσιό μας είναι τώρα άριστα προετοιμασμένο για περισσότερα μοντέλα αργότερα μέσα στη χρονιά, καθώς και για το λανσάρισμα της νέας BMW iNEXT στη μαζική παραγωγή το 2021».

Η BMW Σειρά 5 έχει γράψει μία πραγματικά επιτυχημένη ιστορία στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing από το 1972. Περισσότερα από 630.000 οχήματα της τρέχουσας γενιάς έχουν ήδη πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Στοχευμένες βελτιστοποιήσεις δημιουργούν τώρα τις τέλειες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της επιτυχίας της BMW Σειράς 5. Για παράδειγμα, η μάσκα της BMW έχει αναβαθμιστεί και οι προβολείς LED έχουν αποκτήσει νέα γραφικά εσωτερικά, ενώ τα πίσω φώτα υιοθετούν τώρα 3D σχεδίαση.

Η BMW M GmbH έχει χαρίσει στην υψηλών επιδόσεων BMW M5 sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,6–10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 242–239 g/km) πιο αιχμηρή εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένης μιας επανασχεδίασης της εμπρός και πίσω ποδιάς.

Η BMW Σειρά 5 προσφέρει τώρα περισσότερες επιλογές ηλεκτροκίνησης: Η BMW 530e Sedan (κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): εκπομπές 1,8-1,7, CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42-39, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,8-13,7) διατίθεται από την αρχή με την τελευταία γενιά κυψελών μπαταριών – που παρέχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία από 62 έως 67 χιλιόμετρα. Η μπαταρία θα κατασκευάζεται στο Plant 02.20, το Competence Centre του BMW Group για Παραγωγή E-Drive. Από το φθινόπωρο του 2020, η BMW Σειρά 5 Touring θα διατίθεται επίσης για πρώτη φορά ως plug-in υβριδική. Η BMW 545e xDrive Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,4–2,1 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,3–15,3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 από τη χρήση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 54–49 g/km) θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο με εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι από το Νοέμβριο του 2020, θα διατίθενται πέντε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μόνο για την BMW Σειρά 5.

Επιπλέον, όλοι οι τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες θα διατίθενται με πολύ αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt (στάνταρ). Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, η μίζα γεννήτρια είτε επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, η θα παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος 11 hp. Αντίστοιχα οφέλη αυτής της τεχνολογίας απολαμβάνει και η BMW Σειρά 6 Gran Turismo, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής σε αγορές όπως η Νότια Κορέα και η Ινδία, χάρη στην ελκυστική της εμφάνιση και την εξαιρετική άνεση που προσφέρει σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Δελτίο Τύπο: BMW Hellas