Έναρξη παραγωγής για το Νέο Opel Insignia στο Εργοστάσιο του Rüsselsheim

Η παραγωγή της  νέας ναυαρχίδας της Opel ξεκίνησε και επίσημα. Παρουσία του δημάρχου του Rüsselsheim, Udo Bausch και του CEO της Opel, Lohscheller το πρώτο νέο Insignia – ένα Sports Tourer σε argon silver/nautic blue – πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου που βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας.

«Η σημερινή είναι μία πολύ καλή μέρα για το Rüsselsheim. Ανυπομονούμε για το νέο Insignia. Θα μας προσφέρει νέο momentum χάρη στις εξαιρετικές τεχνολογίες και τους αποδοτικούς κινητήρες του. Με το νέο Insignia και τα μελλοντικά μοντέλα που θα φέρουμε στο Rüsselsheim, το εργοστάσιο μπορεί να προσβλέπει σε ένα καλό μέλλον  για την παραγωγή υπερσύγχρονων οχημάτων  – τόσο με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και με εξηλεκτρισμένα σύνολα» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το εργοστάσιο του Rüsselsheim επιπλέον του Opel Insignia, θα κατασκευάζει το νέο Opel Astra και ένα μοντέλο της DS Automobiles του Ομίλου PSA, από το 2021. Τόσο η επόμενη γενιά Astra όσο και το μοντέλο της DS Automobiles θα βασίζονται στη σύγχρονη πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA.

«Είμαστε χαρούμενοι που το κορυφαίο μοντέλο της Opel θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται εδώ. Αυτό βελτιώνει τη χρηστικότητα του εργοστασίου και βοηθά να διασφαλίζονται πολύ εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στο Rüsselsheim. Μία επιτυχημένη μεταμόρφωση εν όψει της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση θα είναι αποφασιστική για το μέλλον. Επιθυμία μας είναι να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εταιρεία με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε ο Udo Bausch, Δήμαρχος του Rüsselsheim am Main.

Το νέο Opel Insignia είναι πιο σύγχρονο, δυναμικό και αποδοτικό από ποτέ και διατίθεται για παραγγελία από το Μάρτιο, σε εκδόσεις Grand Sport, Sports Tourer και GSi 230hp, κατανάλωση καυσίμου NEDC Grand Sport.

Με τιμή εκκίνησης €29.965 (στη Γερμανία), το Grand Sport σε έκδοση Business Edition προσφέρει εξοπλισμό όπως καθίσματα comfort, κλιματισμό (A/C) και Multimedia Navi συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής 7”. Επίσης, προβολείς τεχνολογίας LED διασφαλίζουν βέλτιστη ορατότητα στο σκοτάδι. Το νέο Insignia είναι το πρώτο μοντέλο Opel που προσφέρει συστήματα full LED. Συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης καθώς και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια των επιβατών και εν γένει όσων βρίσκονται στο δρόμο.

Η γκάμα κινητήρων ξεκινά με τον 1.5L turbo diesel 122hp. Οι τιμές για το Sports Tourer estate σε έκδοση Business Edition με αντίστοιχο εξοπλισμό και κινητήρα ξεκινούν από €30.940. Η νέα, ιδιαίτερα αποδοτική γκάμα κινητήρων όχι μόνο μειώνει τις εκπομπές CO2, αλλά περιορίζει και την κατανάλωση καυσίμου, προς όφελος των πελατών του Insignia.

Δελτίο τύπου: Opel Hellas