Ένα νέο ρεκόρ Guinness κατέκτησε η Abarth

Η Abarth κατακτά το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή συνάντηση στον κόσμο, με 868 φίλους της να ανεβάζουν τις φωτογραφίες των αυτοκινήτων τους σε λιγότερο από 1 ώρα στο Facebook, χαρίζοντας στο «Σκορπιό» αυτό το διαφορετικό Guinness World Record™.

Ο Carlo Abarth ήταν γνωστός για την αγάπη του για την ταχύτητα και το πάθος του να σπάει ρεκόρ, συχνά αντιμετωπίζοντας πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες νίκες, αλλά και ρεκόρ σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη φορά η μάρκα του «Σκορπιού» κατέκτησε ένα διαφορετικό ρεκόρ, χάρη στην αγάπη και το πάθος των “Abarthisti” σε όλο τον κόσμο. Με την πανδημία του COVID-19 να κάνει απαγορευτική τη διοργάνωση των Abarth Days, οι φίλοι της μάρκας συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο πρώτο “Abarth Digital Day”, εκφράζοντας την αγάπη τους για την Abarth και παράλληλα χαρίζοντας ακόμα μια θέση στο «Σκορπιό» στα Ρεκόρ Guinness. Για να το πετύχουν αυτό, οι “Abarthisti”, μέσα σε μόλις μία ώρα ανέβασαν στο λογαριασμό που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση στο  Faceboοk 868 φωτογραφίες, με την κάθε μία να εκφράζει το μοναδικό στιλ και τις απεριόριστες δυνατότητες του δικού τους Abarth.

Συνολικά στον κόσμο υπάρχουν 87 επίσημα clubs της Abarth με περισσότερα από 5.000 μέλη, ενώ περισσότεροι από 139.000 φίλοι της μάρκας είναι εγγεγραμμένοι στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Abarth.

Αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που η Abarth κατακτά μια θέση στη διάσημη λίστα των ρεκόρ Guinness. Μόλις πριν δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2008, ο Βρετανός Alastair Moffatt στο τιμόνι ενός Abarth 124 spider έκανε τα πιο γρήγορα «οχτάρια» στον κόσμο, πραγματοποιώντας 5 από αυτούς τους εντυπωσιακούς ελιγμούς ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα σε μόλις 45,66 δευτερόλεπτα.