Ένα προσιτό ηλεκτρικό αλλά και 34 νέα μοντέλα σκοπεύει να παρουσιάσει η VW το 2020

Η Volkswagen έχει φιλόδοξο σχέδιο να παρουσιάσει το επόμενο έτος τουλάχιστον 34 νέα οχήματα και ειδικές εκδόσεις ήδη υπαρχόντων μοντέλων. Το 2021, η ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση θα συνεχιστεί με νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όσον αφορά τα νέα μοντέλα, η VW κάνει λόγο για έξι ηλεκτρικά ή υβριδικά. Στα ηλεκτρικά, το αναμενόμενο ID.3 αλλά και το concept ID Next είναι αυτά που γνωρίσουμε. Το ID Next το οποίο θα πάρει και την ονομασία ID.4, θα είναι ένα SUV μεσαίου μεγέθους που θα μοιάζει στο πρωτότυπο ID Crozz.

Όμως, η γερμανική φίρμα, έδωσε ακόμα ένα σκίτσο που δείχνει κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο. Σύμφωνα με το Autocar, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εικόνα teaser για μια επερχόμενη ID έκδοση ενός μικρού και προσιτού hatch-back το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Η δημοσίευση λέει ακόμα ότι το concept είναι γνωστό εσωτερικά ως ID.Entry και θα βασίζεται σε μια απλουστευμένη και φθηνότερη έκδοση της πλατφόρμας MEB της Volkswagen. Αυτή η αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιηθεί για οικονομικά και προσιτά οχήματα όχι μόνο από τη VW, αλλά και από τη Skoda, τη SEAT και τη μάρκα Jetta της Κίνας.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το ID.Entry αναμένεται να τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από το Polo αλλά, χάρη σε μια έξυπνη κατανομή του χώρου, το εσωτερικό θα μπορούσε να είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο του Golf 8. Μια μικρή μπαταρία θα παρέχει ένα εκτιμώμενο εύρος οδήγησης 209 έως 241 χιλιομέτρων.

“Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν για μικρότερες αποστάσεις”, σχολίασε ο chief operating officer της Volkswagen, Ralf Brandstätter. “Η μέση διαδρομή είναι κάτω από 25 χιλιόμετρα, οπότε δεν χρειάζεται μεγάλη αυτονομία. Αναμένουμε ότι θα αγοραστεί ως το δεύτερο ή το τρίτο αυτοκίνητο. ”

Τέλος, Volkswagen δεν έχει ακόμη προσδιορίσει ποια ακριβώς θα είναι τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στο 2020, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στα 34 θα είναι και 12 SUV, μια κατηγορία στην οποία η εταιρεία ποντάρει πολλά καθώς γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).