Έρχεται η νέα Mercedes SL-Class με υβριδική έκδοση και 800 ίππους

Μία νέα Mercedes SL-Class έρχεται. Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά της κουπέ Merc, όμως μερικές ανεπίσημες εσωτερικές πληροφορίες, ήρθαν για να ρίξουν φως στους ισχυρούς κινητήρες που θα διαθέτει.

Η έκθεση απαριθμεί έξι διαφορετικά μοντέλα για την SL, ξεκινώντας από το 43 και τελειώνοντας με το SL 73e 4MATIC +. Προφανώς, το E δείχνει ότι θα είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο και η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο με τον υβριδικό V8 Twin-Turbo 4.0 λίτρων θα πακετάρει συνδυασμένη ιπποδύναμη 800 αλόγων. ΝΑΙ, 800 ίππους, 215 πιο πολλούς και από την σκληροπυρηνική AMG GT-R PRO.

Η έκθεση, δεν μιλά μόνο για το τι θα μπορούσε να είναι το κορυφαίο μοντέλο. Όλα εκτός από την SL 43 θα διαθέτουν τετρακίνηση 4MATIC (+*). Ενώ ακόμα μια υβριδική επιλογή εμφανίζεται για το μοντέλο SL 53. Άλλα μοντέλα περιλαμβάνουν το SL 55 S και το SL 63. Μια ακόμα πληροφορία λέει ότι θα μπορούσε να διαθέτει ένα 2+2 εσωτερικό και όχι ένα καθαρόαιμο κουπέ αμάξωμα.

Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Ο διευθυντής της AMG, Tobias Moers, δήλωσε ότι η νέα SL θα είναι πολύ πιο σπορ από το τρέχον μοντέλο, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο με μεγάλο κινητήρα. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Daimler έχει υποβάλλει αίτηση για να κατοχυρώσει περίπου 73 νέα ονόματα μοντέλων. Επομένως περιμένουμε να δούμε πολλά, τόσο ηλεκτρικά όσο και υβριδικά.

Πηγή