Έρχεται η Porsche 718 Cayman GT4 RS και είναι ένα “αγωνιστικό” δρόμου

Γνωρίζουμε ότι όταν η Porsche βάζει το σήμα RS (Rennsport) στα αυτοκίνητά της, φέρνει αγωνιστικά στοιχεία στη παραγωγή και το επερχόμενο 718 Cayman GT4 RS σίγουρα δεν θα αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το κανόνα.

Η Porsche Cayman GT4 RS, η οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη βόρεια Ευρώπη, υπέστη αρκετές αλλαγές από την προηγούμενη φορά που το είδαμε στις δοκιμές πίστας στο Nürburgring τον Σεπτέμβριο του 2019.
Μία μεγάλη αλλαγή είναι οι αγωνιστικές centerlock ζάντες, κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ σε Cayman πριν. Μια άλλη εξέλιξη είναι η προσθήκη της κανονικής αεροτομής GT4, σε αντίθεση με την μεγαλύτερη αλά 911 GT3 από το προηγούμενο πρωτότυπο. Δεν είναι σαφές ποια θα επικρατήσει στο τέλος, αλλά θα ποντάραμε στην μικρότερη, επειδή ταιριάζει πιο πολύ στο καλούπι της 718.

Οι αεραγωγοί NACA στο καπό έχουν καλυφθεί με ταινία, αλλά μην ανησυχείτε για την ακύρωση τους. Οι μηχανικοί τους κάλυψαν πιθανώς επειδή δεν χρειάζονται επιπλέον ψύξη φρένων κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών – για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η ταινία εμποδίζει το χιόνι να εισέλθει στο σύστημα ψύξης.

Μιλώντας για ψύξη, οι περσίδες πίσω από τα πλευρικά παράθυρα είναι πιθανό να παρέχουν επιπλέον ψύξη για τον μεσαία τοποθετημένο κινητήρα. Η καρδιά της 718 Cayman GT4 RS θα είναι ένας 4.0-λίτρων εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας που θα αποδίδει περισσότερους ίππους από «κανονικό» 718 Cayman GT4.

Δεδομένου ότι το τελευταίο διαθέτει 425 ίππους, είναι πιθανό η έκδοση RS να έχει περίπου 450 ίππους. Αυτή είναι η εικασία μας και βασίζεται στο γεγονός ότι θα διαφοροποιούσε το RS αρκετά από το GT4, αποφεύγοντας παράλληλα να αποτελέσει πρόβλημα στο επερχόμενο 911 GT3.

Όσον αφορά τη μετάδοση, η 718 Cayman GT4 RS θα μπορούσε να προσφερθεί αποκλειστικά με αυτόματο PDK διπλού συμπλέκτη, όπως η 911 GT3 RS.