Έρχεται και η iX2 – η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από την BMW

Η BMW δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το plug-in υβριδικό X2 και ήδη ετοιμάζει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το πρωτότυπο πιάστηκε κάπου στην παγωμένη Σουηδία και έμοιαζε σχεδόν το ίδιο με το X2 xDrive 25e.

Tα αυτοκόλλητα “Hybrid Test Vehicle” που έχουμε δει στα πρωτότυπα του υβριδικού X2 έχουν αντικατασταθεί από αυτά που γράφουν “Electric Test Vehicle” . Η BMW αποφάσισε επίσης να διατηρήσει και την εξάτμιση του, αλλά σύμφωνα με τις αναφορές δε συνδεόταν πουθενά, επομένως είναι στην πραγματικότητα ένα καθαρό EV(ηλεκτρικό).

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες δεν γνωρίζουμε ακόμα, όμως με βάση τη λογική θα εφοδιαστεί με το σύστημα του i4 και του ηλεκτρικού X3 ενώ θα βασιστεί στη facelift έκδοση της X2. Με βάση τη λογική επίσης, εικάζουμε ότι θα ονομαστεί iX2.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).