Ακυρώνεται το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω του κορωνοϊού

Το 90ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα με την Τελετή Απονομής του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Όλη η προσπάθεια, ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύθηκαν στο φετινό show ήταν τελικά μάταια, καθώς το GIMS του 2020 έχει επίσημα ακυρωθεί από τους διοργανωτές, λόγω της ολοένα και πιο ανησυχητικής έκρηξης του Κορωνοϊού.

Η ακύρωση είναι άμεση συνέπεια της ανακοίνωσης που έγινε σήμερα το πρωί από την Ελβετική κυβέρνηση για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων ( 1.000 ατόμων και πάνω) τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. Με την έκθεση της Γενεύης που προγραμματιζόταν να λάβει χώρα τις προσεχείς εβδομάδες και αναμενόταν να προσελκύσει ένα τεράστιο πλήθος, είναι απολύτως κατανοητός ο λόγος της ακύρωσης της. Πέρυσι, περισσότερα από 600.000 άτομα παρευρέθηκαν στην έκθεση.

Η επίσημη ανακοίνωση:

“Η 90η GIMS, η οποία υποτίθεται ότι θα καλωσορίσει τα μέσα ενημέρωσης από την προσεχή Δευτέρα και το ευρύ κοινό από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου 2020, δεν θα ανοίξει τις πύλες της τελικά. Αυτή είναι μια απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου 2020, καμία εκδήλωση με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020. Η απόφαση πέφτει 3 μέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης στα ΜΜΕ.

Οι διοργανωτές αποδέχονται αυτή την απόφαση: “Λυπούμαστε για την κατάσταση αυτή, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα των εκθετών μας. Αυτή είναι μια περίπτωση ανωτέρας βίας και μια τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει μαζικά στην παρουσία τους στη Γενεύη Αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κατανοήσουν αυτήν την απόφαση “, δήλωσε ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος του Ιδρυτικού Συμβουλίου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση της έκδοσης του GIMS για το 2020.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του γεγονότος, η κατασκευή των κερκίδων ήταν σχεδόν πλήρης. Πριν από μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι ένα τέτοιο μέτρο ήταν απαραίτητο. Η κατάσταση άλλαξε με την εμφάνιση των πρώτων επιβεβαιωμένων περιστατικών του κορωνοϊού στην Ελβετία. Η εκδήλωση ακυρώνεται λόγω αυτής της απόφασης.

Εν τω μεταξύ, τώρα θα πρέπει να οργανωθεί η διάλυση της εκδήλωσης. Οι οικονομικές συνέπειες για όλους όσους εμπλέκονται στην εκδήλωση είναι σημαντικές και θα πρέπει να αξιολογηθούν τις προσεχείς εβδομάδες. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί για την εκδήλωση θα επιστραφούν. Οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν σχετικά με αυτό το συντομότερο δυνατόν μέσω της ιστοσελίδας τους. ”

 

 

 

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).