Ανακοινώθηκε από την Toyota ένα crossover του Yaris για την αγορά της Ευρώπης

Η Toyota εξηγεί ότι το όχημα θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, η οποία στηρίζει το νέο Yaris. Ωστόσο, το crossover δεν θα είναι απλά μια ανυψωμένη και μεγαλύτερη έκδοση του hatchback καθώς ο κατασκευαστής θέλει να του δώσει μια ξεχωριστή εμφάνιση και κατασκευή.

“Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ για να δείτε τον τελικό σχεδιασμό και θα δείτε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα Yaris με μεγαλύτερο αμάξωμα και ανυψωμένη ανάρτηση, αλλά ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο B-SUV με ένα συμπαγές, δυναμικό σχεδιασμό και δικιά του προσωπικότητα “, λέει ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από το πρώτο σκίτσο του crossover και υποδηλώνει ότι θα έχει μια μυϊκή εμφάνιση και πιθανότατα θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Yaris. Ακόμα, σύμφωνα με την έκθεση της περασμένης εβδομάδας δεν θα είναι μεγαλύτερο από το C-HR, και θα τοποθετηθεί κάτω από αυτό όσον αφορά τις διαστάσεις και τις τιμές.

Σε αυτό το σημείο, η Toyota δηλώνει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέο crossover αργότερα φέτος στην Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) στο Onnaing, κοντά στο Valenciennes της Γαλλίας, μαζί με το νέο Yaris. Το όνομα του νέου compact SUV, τα σχέδια όγκου, η τιμολόγηση και το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας του στην αγορά θα ανακοινωθούν με τον καιρό.

“Αυτό το μοντέλο θα προσθέσει στην επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη και μαζί, αναμένουμε ότι αυτά τα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025”, προσθέτει ο Harrison.