Ανανεωμένη εφαρμογή myOpel με λειτουργίες ειδικά προσαρμοσμένες για τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα

Η νέα εφαρμογή “myOpel” μπορεί να σας ενημερώνει για την αυτονομία μου απομένει στο ηλεκτρικό ή υβριδικό σας Opel Corsa-e ή Grandland X Plug-in-Hybrid , τις τοποθεσίες πού μπορείτε να το φορτίσετε όσο το δυνατόν πιο οικονομικά κ.ά.

Με την εν λόγω εφαρμογή και ένα smartphone, μπορείτε να μαθαίνετε την κατάσταση φόρτισης, να επιλέγετε την ώρα φόρτισης και να ενεργοποιείτε το σύστημα κλιματισμού (A/C) ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμογή “myOpel” στέλνει επίσης υπενθυμίσεις για σημαντικά ραντεβού, όπως επισκέψεις στο συνεργείο.

Ένα έξυπνο σύστημα υπολογίζει την αυτονομία που εμφανίζει η εφαρμογή “myOpel”. Αυτή δεν λαμβάνει υπόψιν μόνο την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και το μέχρι πρότινος στυλ οδήγησης. Εάν κάποιος οδηγεί το Corsa-e οικονομικά, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία. Εάν πάλι υιοθετεί ένα πιο σπορ στυλ οδήγησης, εμφανίζεται διαφορετική πρόβλεψη αυτονομίας, ακόμα και με ίδια κατάσταση φόρτισης. Επομένως, οι ρεαλιστικές προβλέψεις αυτονομίας καθιστούν την εφαρμογή “myOpel” αξιόπιστη βοηθό για το επόμενο ταξίδι.

Προγραμματίστε τις ώρες φόρτισης και κάντε χρήση πιο οικονομικής ηλεκτρικής ενέργειας

Η δεύτερη λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου αφορά στη διαχείριση φόρτισης. Όταν το Corsa-e ή το Grandland X Plug-in-Hybrid είναι συνδεδεμένα, οι χρήστες μπορούν να ορίζουν μία συγκεκριμένη ώρα για την έναρξη της φόρτισης. Έτσι, εάν γίνεται χρήση νυχτερινού ρεύματος, προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή.

Το Corsa-e όπως και το Grandland X Plug-in-Hybrid περιλαμβάνει σύστημα κλιματισμού (A/C) στο βασικό εξοπλισμό του, που μπορεί να προγραμματίζεται μέσω της εφαρμογής “myOpel”. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται ‘preconditioning’ και επιτρέπει τη ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος πριν ξεκινήσει το ταξίδι, ανεξάρτητα εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -10 ή +30 βαθμοί Κελσίου.