Αυτά είναι τα νέα υβριδικά Fiat Panda και 500

Συνεχίζοντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, η Fiat παρουσίασε δύο νέες υβριδικές εκδόσεις για το Panda αλλά και το 500. “Τα νέα 500 Hybrid και Panda Hybrid, τα οποία θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα το 1ο τρίμηνο του έτους, θα φέρουν επανάσταση για ακόμα μία φορά στις αστικές μετακινήσεις, κάνοντας προσιτή την υβριδική τεχνολογία σε όλους. Παράλληλα με την ευελιξία και την πρακτικότητα, η υβριδική τεχνολογία θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις δύο δημοφιλείς προτάσεις της Fiat.”

Και τα δύο αυτοκίνητα θα εφοδιάζονται με ένα Mild Hybrid σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα FireFly χωρητικότητας 1.000κ.εκ. με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου. Αυτό το νέο σύνολο θα αποδίδει συνολικά 70 ίππους, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1.2 69hp που αντικαθιστά θα προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως  και 30% ανάλογα με τις συνθήκες). Παράλληλα το νέο σύνολο προσφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς κανένα κραδασμό ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Start&Stop.

Με περίπου 400.000 πωλήσεις ανά έτος, τα Fiat 500 και Fiat Panda αποτελούν το σημείο αναφοράς των αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη. Τώρα με την εφαρμογή της νέας Mild Hybrid τεχνολογίας, τα δύο μοντέλα θα συμβάλουν σημαντικά προς μία πιο φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση στα αστικά κέντρα.

Το λανσάρισμα των υβριδικών 500 και Panda θα γίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με μία κοινή ειδική σειρά, την “Launch Edition”.

Πηγή: Fiat

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).

3 σκέψεις σχετικά με το “Αυτά είναι τα νέα υβριδικά Fiat Panda και 500

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.