Αυτή είναι η τελική μορφή του VW Golf GTI

Η Volkswagen αποκάλυψε την όγδοη γενιά VW Golf τον περασμένο μήνα και η έκδοση Gti είναι αυτή που θα ακολουθήσει. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου Hot-Hatch, πρωτοεμφανίστηκαν αυτό το καλοκαίρι ενώ αργότερα εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nürburgring. Σήμερα, οι πιο πρόσφατες εικόνες δείχνουν ένα σχεδόν ακαμουφλάριστο και πολύ κοντά στην τελική του μορφή, GTI 8.

Ο εξελιγμένος σχεδιασμός του τρέχοντος αυτοκινήτου συνεχίζεται. Θα υπάρχουν σπορ πινελιές, όπως οι πιο λεπτοί LED προβολείς, διαφορετική μάσκα και ένα μικρό φούσκωμα. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα GTI, το νέο θα διαθέτει διαφορετικούς μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, μεγαλύτερους αεραγωγούς, σπόιλερ, σπορ ζάντες αλουμινίου, καλύτερα ελαστικά και την γνώριμη διπλή εξάτμιση. Η VW θα προσφέρει το GTI μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα, όπως άλλωστε και με όλες τις εκδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί μια ανανεωμέη έκδοση του EA888(TSi) υπερτροφοδοτούμενου 2.0 λίτρου και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 260 και 300 ίππους. Οι επιλογές του κιβωτίου ταχυτήτων παραμένουν οι ίδιες και θα εφοδιάζεται είτε με χειροκίνητο εξατάχυτο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG).

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι εξίσου μικρές. Το νέο GTI θα διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων (Innovision Cockpit) με πιο σπορ γραφικά και προαιρετικά ένα heads-up display και μπάκετ καθίσματα. Όλα τα υπόλοιποα θα ακολουθήσουν την σχεδίαση του στάνταρ μοντέλου.

Το GTI είναι μία από τις τέσσερις νέες εκδόσεις που θα αποκαλύψει η VW στα μέσα του 2020. Θα ακολουθήσουν τα Golf R, Golf GTD και το GTI TCR