Αυτό είναι το πρόσωπο του νέου Golf GTI (& GTD)

Η αποκάλυψη της 8ης γενιάς GTI θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του Μαρτίου, κάτι που περιμέναμε από την πρώτη παρουσίαση του νέου Golf. Το πολυαγαπημένο hot hatch, ορόσημο της οδηγικής απόλαυσης και πατέρας όλων των καυτών hatchback, μας “κλείνει το μάτι” μέσα από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του μπροστινού του μέρους που δημοσίευσε η Volkswagen.

Ακριβώς όπως το κανονικό Golf, το GTI θα επωφεληθεί από όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έγιναν στο νέο μοντέλο. Θα διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το GTI Travel Assist, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να χειριστείς το φρενάρισμα και την επιτάχυνση στον αυτοκινητόδρομο από το τιμόνι με ταχύτητες έως και 210 km/h και την τεχνολογία επικοινωνίας Car2X της VW, η οποία μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες με άλλα κοντινά οχήματα και την οδική υποδομή.

Επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα του παραμένουν μέχρι στιγμής κρυφές. Η VW λέει ότι “ο κινητήρας GTI turbo θα ξεπεράσει τις προσδοκίες”. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, φωτογραφίες που μοιράστηκαν στο Instagram υποδείκνυαν ότι το GTI θα αποδίδει 245 και το GTD (τούρμπο ντίζελ) 200 ίππους.

Δυστυχώς, οι εικόνες του μπροστινού μέρους των δύο καυτών εκδόσεων του Golf που κυκλοφόρησε η VW, δεν μας δείχνουν περισσότερα από όσα έχουμε ήδη δει. Όλα τα ανασχεδιασμένα στοιχεία του νέου Golf υπάρχουν. Η εικονική κόκκινη λωρίδα GTI απλώνεται σε όλη τη μάσκα και ενσωματώνεται μέσα στους προβολείς. Η VW θα προσφέρει επίσης μια προαιρετική 5άδα LED διαμαντιών.

Η αποκάλυψη του Golf GTI είναι σίγουρα συναρπαστική, μας φέρνει όμως ένα βήμα πιο κοντά στην ακόμα πιο συναρπαστική αποκάλυψη των TCR και R. Tο Golf TCR θα διαθέτει 300 ίππους, ενώ το Golf R ίσως ξεπερνά του 320. Αναμένουμε!