Για δοκιμές η νέα σειρά 4 της BMW

Η ανάπτυξη της επόμενης σειράς 4 από την BMW συνεχίζεται και έχουμε νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των πρωτότυπων που βγήκαν για δοκιμές.

Η νέα σειρά 4 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, την οποία είδαμε και στην σειρά 7 G11 αλλά και στην νεότερη σειρά 3, που είναι και ο πιο κοντινός της συγγενής. Πρόκειται για μια αρθρωτή πλατφόρμα που θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατασκευάσει τόσο πισωκίνητα όσο και τετρακίνητα οχήματα ενώ παράλληλα θα μπορεί να στηρίζει υβριδικούς και πλήρως ηλεκτρικούς κινητήρες.

Όταν φτάσει στην παραγωγή , θα έρθει με μια σειρά από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Ο μικρότερος θα είναι ένας τρικύλινδρος κινητήρας 1.5 λίτρων, ενώ η πιο δυνατή M4 θα λάβει τον κινητήρα twin-turbo 3.0 λίτρων. Η M440i xDrive, η οποίο θα καθίσει κάτω από την M4, θα παράγει 382 ίππους και ροπή 500 Nm. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων φημολογείται ότι είναι διαθέσιμο με τον βασικό εξοπλισμό με τη δυνατότητα φυσικά, επιλογής του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η BMW πρόκειται να αποκαλύψει τη νέα σειρά 4 την επόμενη χρονιά, ενδεχομένως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.