Δείτε την Porsche Taycan να κυνηγάει ένα Tesla Model S P100D. Κατάφερε να το περάσει;

Η αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Tesla και του γρήγορου ηλεκτρικού Porsche Taycan είναι μεγάλη και θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκίνησε με το χρόνο ρεκόρ που έκανε το Taycan στο Nürburgring και τις προσπάθειες της Tesla να το περάσει, συνεχίστηκε με τα διάφορα δημοσιογραφικά Drag Races που βγήκαν στο YouTube και τώρα με αυτό το βίντεο.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μία Porsche Taycan να τρέχει στον γερμανικό Autobahn και να συναντάει ένα Model S P100D. Είναι μάλλον η πρώτη συνάντηση των δύο αυτών αυτοκινήτων στο δρόμο, που βλέπουμε σε βίντεο, και αυτή τυχαίνει να είναι σε αυτοκινητόδρομο με υψηλές ταχύτητες. Πιο συγκεκριμένα, στο στιγμιότυπο που εμφανίζεται το κοντέρ του Taycan βλέπουμε ότι κινείται με 250 χλμ./ώρα ενώ το Tesla προηγείται μάλλον με λίγο υψηλότερη ταχύτητα. Το Taycan αδυνατεί να το φτάσει και λίγο αργότερα βλέπουμε την ένδειξη της χαμηλής υπολειπόμενης εμβέλειας.

Δεν γνωρίζουμε πόσο κράτησε η “κόντρα”, κρίνοντας όμως από τα 29 χιλιόμετρα αυτονομίας που έμεναν το Taycan θα σταμάτησε για ανεφοδιασμό μετά από λίγο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια, όπου οι οπαδοί της Porsche και της Tesla αμφισβητούν ο ένας τον άλλον και ποιο ηλεκτρικό είναι το καλύτερο. Οι οπαδοί της Tesla λένε ότι ο Taycan έπρεπε να σταματήσει για φόρτιση νωρίτερα λόγω της μικρότερης εμβέλειας. Οι υποστηρικτές της Porsche ισχυρίζονται ότι το Taycan θα μπορούσε να περάσει αν είχε περισσότερο ποσοστό μπαταρία λόγω της ανώτερης απόδοσής του.

Ποια είναι η δικιά σας άποψη; Ποιο θεωρείτε καλύτερο; Με δύο πλήρως φορτισμένα Taycan και Model S, ποιο θα πέρναγε πρώτο σε μία κόντρα υψηλής-τελικής ταχύτητας;