Δείτε το νέο VW GOLF eTSI να κινείται με τον κινητήρα απενεργοποιημένο για 4 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο Volkswagen Golf σίγουρα δεν είναι το πιο συναρπαστικό αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε φέτος, είναι όμως ένα από τα πιο σημαντικά ντεμπούτα, δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητας και επιτυχίας του σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα πολλά κόλπα που διαθέτει, είναι η δυνατότητα κίνησης του με τον κινητήρα εντελώς σβηστό για εξοικονόμηση καυσίμου. Κάτι παρόμοιο είχαμε δει και στην προηγούμενη γενιά Golf (7) στην έκδοση 1.5 TSI ACT BlueMotion που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Η καινοτομία που φέρνει το Mk8 είναι ο συνδυασμός της τεχνολογίας απενεργοποίησης του κινητήρα κατά την οδήγηση, με την προσθήκη ενός ήπιου υβριδικού συστήματος στους κινητήρες TSI (eTSI) . Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε το Golf 8 να οδηγείται για ένα εντυπωσιακό χρονικό διάστημα χωρίς να καταναλώνει βενζίνη.

Ο κινητήρας καύσης σβήστηκε για 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα χωρίς να δουλέψει καθόλου κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος της δοκιμής, η οποία έληξε με το μέσο όρο κατανάλωσης του Golf να είναι μόλις 4.4 λίτρα / 100 χλμ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το αυτοκίνητο κάλυψε 33 χιλιόμετρα και κινήθηκε με τον κινητήρα σβηστό για 9 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ή αλλιώς το 24% της απόστασης.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).