Δημιουργία καινοτόμου κινητήρα ντίζελ από την Mazda

Ενώ πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Volvo και η Honda, δήλωσαν ότι δεν θα αναπτύξουν νέους κινητήρες ντίζελ και θα επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση, η Mazda θα συνεχίσει να βελτιώνει τους πετρελαιοκινητήρες και τους βενζινοκινητήρες της παράλληλα με άλλους κινητήρες, όπως αυτούς των ηλεκτρικών και των plug-in hybrid αυτοκινήτων της.

Ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Mazda, Christian Schultze, δήλωσε : “Θα συνεχίσουμε σε κινητήρες ντίζελ. Το 2020, έχουμε μια νέα προσέγγιση για τους κινητήρες αυτούς και θα σας δείξουμε πόσο καθαροί και πολύ αποδοτικοί μπορούν να είναι. ”

Στην ερώτηση εάν θα χρησιμοποιηθεί παρόμοια τεχνολογία, με τον πετρελαιοκινητήρα Skyact-X, η Mazda είπε: «Θα σας εκπλήξουμε το επόμενο έτος», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου».

Τέλος, ο Schultze δήλωσε ότι η Mazda θα εξετάσει και άλλες επιλογές κινητήρων καθώς και πότε και πώς θα γίνουν βιώσιμες. “Αν φθάσουμε σε μια εποχή όπου τα βιώσιμα καύσιμα είναι το ίδιο οικονομικά, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε; Ελπίζουμε οι κυβερνήσεις να ξυπνήσουν και να δουν ότι η ηλεκτροδότηση είναι ένας τρόπος, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Το Skyactiv-X είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. “