Είναι αυτό το Hyundai i20 N;

Η Hyundai αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο i20 πριν από δύο εβδομάδες και ήθελε να το φέρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, για να το μοιραστεί με τους δημοσιογράφους και το κοινό, μαζί με  το ενδιαφέρον concept Prophecy. Η εξάπλωση του Κορονοϊού στην Ευρώπη κατέστρεψε τα σχέδια της εταιρείας καθώς η έκθεση ακυρώθηκε και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, για να δούμε το ανανεωμένο supermini με σάρκα και οστά.

Ενώ η επίσημη παρουσίαση δεν έγινε, ένα νέο σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube από την Hyundai Austria, δείχνει διάφορες λεπτομέρειες σχεδίασης του νέου i20. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό αφού έχουμε δει ήδη το αυτοκίνητο στις επίσημες αναλυτικές φωτογραφίες. Στο τέλος όμως του βίντεο, ένα σκιερό πλευρικό προφίλ του μικρού hatchback υποδηλώνει κάτι… πολύ ενδιαφέρον.

Οι τροχοί έχουν διαφορετικό σχέδιο και φαίνεται να είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Ακόμα, η κόκκινη οριζόντια λωρίδα στα πλαϊνά μασπίε, το φουσκωμένο καπό, το αγριεμένο μπροστινό μέρος και η σημαντικά μεγαλύτερη αεροτομή, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Αυτό είναι το πολυαναμενόμενο i20 N. Και όχι απλά το N-Line.

Ο κορυφαίος κινητήρας για το i20 προς το παρόν είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζίνης 1.0 λίτρων με 120 ίππους. Το i20 N θα πρέπει να πάρει έναν επιπλέον κύλινδρο και να αποδίδει περίπου 200 hp για να ανταγωνιστεί τα Ηot SuperMini.

Το i20 N θα πρέπει να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και θα ακολουθήσει η επόμενη γενιά Tucson N, καθώς η Hyundai θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των αυτοκινήτων επιδόσεων.