Ειδικά ελαστικά της Pirelli για την Bmw M8

Η Bmw και η Pirelli έχουν συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια

Η Pirelli αποκάλυψε ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά για την νέα Bmw M8. Το νέο σούπερ πολυτελές κουπέ, είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 8, και πήρε την θέση της M6 ως ναυαρχίδα της Bmw – ενώ προς το παρόν, είναι και το πιο κοντινό της αυτοκίνητο σε Supercar.

Όλα τα μοντέλα M8 τροφοδοτούνται από έναν κινητήρα V8 twin-turbo των 4.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 750 Nm ροπής ( στην έκδοση Competition ) μέσω του συστήματος τετρακίνησης Xdrive. Αρκετά για να κάνει τα 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα ή μάλλον σε 2,8, όπως μετρήθηκε πρόσφατα σε δοκιμή που έγινε.

Το έργο της Pirelli για την M8, συνεχίζει μια εταιρική σχέση που εκτείνεται αρκετά χρόνια πίσω. Η ιταλική εταιρεία επέλεξε το φημισμένο της P Zero και, χρησιμοποιώντας τη “φιλοσοφία της Perfect Fit“, προσαρμόζει το ελαστικό ώστε να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά οδήγησης του M8, συντονίζοντας το, σε απόλυτη αρμονία με το πλαίσιο του αυτοκινήτου. Τα ειδικά αυτά ελαστικά προσφέρουν καλύτερη απόδοση τόσο σε υγρό όσο και ξηρό οδόστρωμα, σε φρενάρισμα και σε οδήγηση στη πίστα.

Οι τροποποιήσεις στο P-Zero περιλάμβαναν την προσαρμογή του μοτίβου πέλματος, το οποίο αλλάζει τα χαρακτηριστικά οδήγησης και βελτιστοποιεί το επίπεδο θορύβου. Διαφορετικές στρώσεις υλικών χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τα εμπρός και πίσω ελαστικά (275/35 ZR 20 μπροστά και 285/35 ZR 20 πίσω). Τέλος τα εμπρός ελαστικά έχουν συμμετρική δομή σκελετού, ενώ τα πίσω ελαστικά έχουν ασύμμετρη δομή.