Επιβεβαιώνεται η μεγάλη γρίλια για την επόμενη BMW σειρά 4

Έχουν γραφτεί πολλά..! Η αλήθεια είναι όμως, ότι κατά βάθος, όλοι γνωρίζαμε ότι η Bmw θα τοποθετήσει την τεράστια μπροστινή γρίλια στην επόμενη γενιά σειρά 4.

Η φήμες για την υιοθέτηση αυτής της νέας σχεδιαστικής πινελιάς υπάρχουν καιρό και δεν αφορούν μόνο την νέα σειρά 4 αλλά και πολλά άλλα νέα μοντέλα της Bmw. Αρχικά, η Bmw X7 διαθέτει και αυτή μια τεράστια μπροστινή γρίλια. Έπειτα, το Concept 4, το πρωτότυπο δηλαδή της επόμενης γενιάς 4 που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη πέρυσι, είχε ένα ακραία μπροστινό μέρος και αυστηρές γραμμές με πολύ σπορ και φουτουριστικά χαρακτηριστικά. Τέλος το Teaser σκίτσο της Bmw για την Bmw Gt4 είχε και αυτό μια τεράστια μάσκα, και όπως είχαμε γράψει τότε, ήταν έμμεσα η επιβεβαίωση αυτής της σχεδιαστικής λεπτομέρειας.

Επειδή στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό δεν φαινόταν ξεκάθαρα και επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία για αρκετούς που δεν ήταν “οπαδοί” αυτής της ιδέας, πολλοί πίστευαν ότι ίσως τελικά η Bmw το ξανασκεφτόταν και δεν τοποθετούσε την τεράστια αυτή γρίλια στο επόμενο κουπέ μοντέλο της.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, την ανατροπή σε αυτό κάνει Instagrammer wilcoblok που αποκαλύπτει με τις φωτογραφίες του το αυτοκίνητο.

Ναι, η μάσκα είναι μεγάλη αλλά όχι τεράστια και σίγουρα όχι όσο περίεργη πιστεύαμε ότι θα φαίνεται. Τα φώτα είναι επιθετικά και το πίσω μέρος είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της νεότερης σειράς 3, με λεπτά φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρα με πλευρικές εσοχές, στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης και διαχύτη.

Αυτό που ακόμα δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτή η στιλιστική επιλογή θα υιοθετηθεί και από την M3 που αναμένουμε να παρουσιαστεί το 2021.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).