Ετοιμάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό El-Born της Seat

Η Seat έχει μπει και αυτή στην διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Πρόσφατα είδαμε το ηλεκτρικό Mii αλλά και το Plug-in Hybrid Tarraco, αυτά όμως είναι απλά η αρχή καθώς η Seat εργάζεται σε ένα εντελώς νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Αναφερόμαστε φυσικά στο El-Born, το φημολογούμενο ηλεκτρικό που δοκιμάζει η Seat και μοιάζει πολύ με το VW ID.3.

Το El-Born θα βασίζεται στην ίδια αρθρωτή πλατφόρμα MEB, η οποία στηρίζει και το ID.3 και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση πολλών ηλεκτρικών οχημάτων του Group VAG. Η απόφαση της VAG να μοιράζεται το σχέδιο μέσα και έξω μαζί με τις περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές με τον “ξάδελφό του” έχει πολύ νόημα στο επιχειρηματικό τμήμα αφού και τα δύο μοντέλα θα κατασκευαστούν μαζί στο εργοστάσιο στην Zwickau της Volkswagen.

Ακόμα, τα δύο δεν θα είναι πανομοιότυπα δίδυμα. Το ισπανικό μοντέλο θα διαθέτει διαφορετικούς προβολείς καθώς και μια ελαφρώς ανασχεδιασμένη καμπίνα. Όπως συμβαίνει συνήθως, αναμένουμε ότι το ισπανικό ηλεκτρικό compact θα φαίνεται λίγο πιο έντονο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ένα νεότερο κοινό, όπως συμβαίνει με τα ζεύγη Ibiza-Polo και Leon-Golf.

Οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να αντικατοπτρίζουν εκείνες του ID.3 που σημαίνει μπαταρίες 45-, 58- και 77-kWh για μια σειρά πιστοποιήσεων WLTP έως και 550 χιλιομέτρων με το μεγαλύτερο διαθέσιμο πακέτο. Με σύνδεση σε υπερσυμπιεστή συνεχούς ρεύματος 100 kW, η μπαταρία, ανάλογα με την χωρητικότητά της, μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου μία ώρα.

Το SEAT παρουσίασε το concept του El-Born στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Το ηλεκτρικό όχημα θα πρέπει να βρίσκεται στα εκθεσιακά κέντρα της εταιρείας αργότερα φέτος.

Πηγή: Motor1