Ετοιμάζεται το νέο Skoda Octavia RS

Το νέο Octavia αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες και τα πρώτα ψηφιακά πρωτότυπα μας δείχνουν, πως θα μπορούσε να μοιάζει, ο ξάδερφος του Golf Gti.

Οι φίλοι μας στο X-Tomi Design δημοσίευσαν ένα πρωτότυπο που βασίζεται στο νέο Octavia και στα ελάχιστα που έχουμε δει από τα πολύ καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα δοκιμών. Τα καμουφλαρισμένα βέβαια ήταν στην combi μορφή, ενώ στο συγκεκριμένο ψηφιακό εμφανίζεται το liftback.

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε το πραγματικό αυτοκίνητο να είναι ελαφρώς πιο επιθετικό από αυτό και να φέρει το ανανεωμένο λογότυπο RS, που έκανε το ντεμπούτο του στο Kodiaq RS και είχε ένα κόκκινο “V”. Η Skoda, μπορεί επίσης να πάρει μερικές από τις αιχμηρές γραμμές του concept Vision RS και να τις προσαρμόσει στα δεδομένα του Octavia. Σε κάθε περίπτωση, οι μεγαλύτερες οπτικές αλλαγές σε σύγκριση με το στάνταρ αυτοκίνητο θα είναι οι προφυλακτήρες, η μάσκα και μια νέα σειρά τροχών.

Το νέο RS που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, θα τροφοδοτείται από τον 2λιτρο TSI turbo κινητήρα βενζίνης που θα αποδίδει περίπου 250 ίππους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας που βρίσκεται στο σημερινό μοντέλο θα πάψει να υπάρχει, συγκεντρώνοντας μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει στο γκάμα. Κατά πάσα πιθανότητα, θα μάθουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Octavia RS TDI μόλις το Golf GTD κάνει το ντεμπούτο του το 2020.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα, είναι αν θα προσφερθεί τετρακίνηση και στην βενζινοκίνητη έκδοση, μιας και στην προηγούμενη γενιά προσφερόταν μόνο με τον ντίζελ κινητήρα.