Ετοιμαστείτε για το Mazda RX-9

Η Mazda αναπτύσσει σιγά-σιγά τον διάδοχο των RX-7 & RX-8 με wankel και πισωκίνηση!

Το Swing RX-Vision Concept της Mazda θα μπορούσε να φτάσει στην παραγωγή πριν από το 2020 φορώντας ένα σήμα RX-9.

Mazda RX-9 τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Ενώ είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία έναρξης του νέου RX-9, θα μπορούσαμε να δούμε το αυτοκίνητο ακόμα και το 2020, με μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρει κάποια από την τεχνολογία του νέου υβριδικού Mazda Extender που θα αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα.

Το RX-9 θα είναι το κορυφαίο σπορ μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρείας και θα έχει τιμή τουλάχιστον 50.000 ευρώ, με κύριους ανταγωνιστές τα Toyota Surpa και Porsche Cayman.

Εμφάνιση και χαρακτηριστικά

Το τότε φουτουριστικό RX-Vision, τέσσερα χρόνια αργότερα, φαίνεται πιο φρέσκο ​​από κάποια αυτοκίνητα που έχουν μόλις αποκαλυφθεί. Υπάρχουν μερικές προφανείς στιλιστικές ομοιότητες με το καινούργιο Mazda 3, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης μάσκας και των προβολέων που ενσωματώνονται μέσα στο αμάξωμα, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται τις ρέουσες γραμμές της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας, Mazda Kodo.

Φυσικά το νέο Mazda θα έχει κινητήρα τύπου Wankel. Ο wankel αντί να χρησιμοποιεί συμβατικούς κυλίνδρους, διαθέτει τον λεγόμενο ρότορα του περιστροφικού κινητήρα που περιστρέφεται μέσα στο περίβλημα του για να δημιουργήσει κίνηση. Έχει λιγότερα κινούμενα μέρη από τους συμβατικούς κινητήρες, είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και ομαλότερο. Στο RX-9, μπορείτε να περιμένετε να είναι και υπερτροφοδοτούμενος για να παράγει ισχύ κοντά στους 300 ίππους, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Το RX-9 θα είναι υπέροχο να το οδηγείς, ο ελαφρύς wankel προσφέρει και χαμηλό κέντρο βάρους, κάνοντας το αυτοκίνητο ευκίνητο στις…γωνίες. Όπως και το νέο MX-5 της Mazda, να αναμένετε ότι το RX-9 θα είναι πισωκίνητο με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ( μπλοκέ διαφορικό ).