Ηλεκτρικό Porsche Macan Turbo με 700 άλογα

Από την παρουσίαση του Taycan, γνωρίζουμε ότι έρχεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Macan, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η Porsche. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι, πώς θα κατασκευαστεί και πόσο γρήγορο θα είναι. Μια έρευνα του Autocar ρίχνει φως στο θέμα και αποκαλύπτει ότι το νέο ηλεκτρικό Macan, θα πωλείται μαζί με τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύση για να προσελκύσει όλα τα είδη αγοραστών SUV.

Το ηλεκτρικό Macan όμως, θα είναι εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του. Τόσο πολύ μάλιστα, που θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Taycan – με μικρή παραμετροποίηση για χρήση σε SUV αμάξωμα.

Οι προκλήσεις της ανάπτυξης του ηλεκτρικού Macan είναι οι ίδιες με το Taycan. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν την αεροδυναμική, το βάρος της μπαταρίας και όλα τα άλλα όσα συνεπάγονται σε ένα γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά ακόμη και με την τελείως διαφορετική πλατφόρμα, ο Baumann ( διευθυντή των SUV της Porsche ) είπε ότι θα διατηρήσει το DNA του προκατόχου του, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνει το πιο σπορ μοντέλο στην κατηγορία του.

Ο Baumann πρόσθεσε ότι η πιο ισχυρή έκδοση του Macan 2020, με την ονομασία Turbo και Turbo S, θα παράγει περίπου 700 ίππους και 1,107 Nm ροπή. Όπως και το Taycan, η ισχύς θα σταλεί και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο κινητήρων που τροφοδοτούν κάθε άξονα.