Η αποκάλυψη της Plug-In υβριδικής Mercedes CLA μπορεί να γίνει σύντομα

Η Mercedes-Benz ξεκίνησε το 2019 με το ντεμπούτο του νέου compact “coupe” sedan της, CLA. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas. Ένα χρόνο αργότερα και οι φωτογράφοι, εντόπισαν στην παγωμένη Σουηδία, μερικά CLA με μαύρη ταινία πάνω από το σήμα τους, μερικά στρογγυλά κίτρινα αυτοκόλλητα και μια επιπλέον θύρα καυσίμου στο δεξί πίσω μέρος. Ο συνδυασμός μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα – οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του CLA έρχονται σύντομα.

Πώς γνωρίζουμε ότι αυτά είναι plug-in υβριδικά οχήματα;

Αρχικά, τα προαναφερθέντα κίτρινα αυτοκόλλητα απαιτούνται για τις δοκιμές οχημάτων που χρησιμοποιούν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Ακόμα, στα  δοκιμαστικά αυτοκίνητα που φωτογραφήθηκαν, παρατηρούμε δύο “τάπες” καυσίμου. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό καύσιμο εισέρχεται στην αριστερή θύρα και ένα βύσμα φόρτισης σε αυτήν που βρίσκεται στην δεξιά μεριά.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, η Mercedes αφήνει το σηματάκι CLA ελεύθερο, αλλά είναι εύκολο να δείτε το “250e” που περιγράφεται κάτω από την ταινία. Αυτά επομένως είναι τα νέα CLA 250e και CLA 250e Shooting Brake.

Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα, σύμφωνα με αναφορές περιμένουμε έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1,3 λίτρων κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW. Το σύνολο θα παράγει 218 ίππους, και αν ακούγεται οικείο, είναι το ίδιο σύστημα κίνησης που χρησιμοποιήθηκε στο νέο A250e PHEV που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο. Στο ελαφρώς μεγαλύτερο CLA, η ηλεκτρική αυτονομία αναμένεται να είναι μεταξύ 60 και 65 χιλιομέτρων.

Τέλος, είναι δελεαστικό να πούμε ότι θα παρουσιαστεί στο CES Show 2020 στο Las Vegas το οποίο απέχει μόλις λίγες εβδομάδες. Η Mercedes θα είναι και πάλι εκεί, και υπάρχει σίγουρα κάποια συμμετρία στην αποκάλυψη ενός άλλου CLA με υβριδική τεχνολογία. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη άλλα σχέδια, και απ’ όσα γνωρίζουμε, δεν περιλαμβάνουν το CLA. Με αυτό το σκεπτικό, μια επίσημη αποκάλυψη αργότερα το 2020, είναι το πιθανότερο σενάριο.

Πηγή: Motor1