Η αποκάλυψη του B-SUV της Toyota θα καθυστερήσει “Εβδομάδες ή Μήνες”

Το Φεβρουάριο, η Toyota έδωσε στοιχεία για την αποκάλυψη ενός νέου compact crossover, η οποία θα γινόταν στις 3 Μαρτίου (Χθες) στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι παρατηρητικοί αναγνώστες όμως, μπορεί να πρόσεξαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για αυτό.

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να καθυστερήσει το ντεμπούτο για “εβδομάδες ή μήνες”, ανέφερε μια ανώνυμη αλλά εμπιστευτική πηγή στο Automotive News. Η εταιρεία έλαβε την απόφαση μετά από την απόφαση της Ελβετικής κυβέρνησης να απαγορεύσει δημόσιες συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 1.000 άτομα και συνάμα την ακύρωση της έκθεσης.

“Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι ένα πολύ επιτυχημένο αυτοκίνητο. Σε μερικά αυτοκίνητα παρατηρείς το σχεδιασμό και φαίνεται απόλυτα σωστό, αυτό είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο”, δήλωσε η ίδια ανώνυμη πηγή από την Toyota.

Το νέο compact crossover δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το Μάρτιο του 2021, το οποίο θα δώσει στην Toyota αρκετό χρόνο για να αναπρογραμματίσει την αποκάλυψη. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της, στο Valenciennes της Γαλλίας.

Το teaser της Toyota δείχνει ότι το μοντέλο “συνδυάζει την εκτεταμένη εμπειρία μικρών αυτοκινήτων με την αξιοζήλευτη κληρονομιά SUV”. Τρέχει στην πλατφόρμα TNGA-B, η ισχύς προέρχεται από κινητήρα καύσης 1,5 λίτρων με υβριδική υποστήριξη και η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.