Η επόμενη γενιά Citroen C4 Cactus δεν θα ονομάζεται Cactus

Το περασμένο καλοκαίρι, η Citroen δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη γενιά του C4 Cactus. Το αφεντικό της εταιρείας, Xavier Peugeot, επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη ότι αντικατάσταση του μοντέλου είναι στα έργα, αλλά δεν θα φορέσει το λογότυπο Cactus και δεν θα έχει τον ίδιο αντισυμβατικό σχεδιασμό με τα πλαϊνά πλαστικά. Και έχουμε ήδη τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ένα πρόωρο πρωτότυπο ενός hatchback-SUV crossover από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία που θα διαθέτει μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση σχεδιασμού σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Ακόμα, δεν θα είναι ένα τυπικό crossover αφού η Citroen θέλει να δώσει μια πολωτική εμφάνιση σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα όχημα που είναι διαφορετικό από αυτά των ανταγωνιστών της.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το μοντέλο θα βασίζεται σε μια εκτεταμένη έκδοση της πλατφόρμας CMP του Ομίλου PSA, η οποία χρησιμοποιείται επίσης από το crossover της Peugeot 2008. Η αρχιτεκτονική υποστηρίζει βενζινοκινητήρες, ντίζελ, υβριδικά οχήματα αλλά και ηλεκτροκινητήρες.

Ακόμα, στο πρωτότυπο που φωτογραφήθηκε υπάρχει ένα σήμα προειδοποίησης στο πίσω δεξί παράθυρο, το οποίο λέει ότι υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου στο εσωτερικό του οχήματος. Επίσης αισθητή είναι και η απουσία της εξάτμισης. Επομένως μάλλον κρύβεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή, τουλάχιστον, ένα είδος plug-in υβριδικού.

Η αντικατάσταση του Cactus θα πρέπει να έρθει πριν από το τέλος του έτους σε ένα τμήμα που είναι αρκετά γεμάτο στην ευρωπαϊκή αγορά με φρέσκα νέα μοντέλα, όπως το νέο Volkswagen Golf και το Skoda Octavia, καθώς και το Ford Focus, το Renault Megane κτλπ.