Η νέα Skoda Octavia ανακηρύχθηκε «Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020» από το Auto Express

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia τέταρτης γενιάς εντυπωσίασε στα βραβεία New Car Awards 2020, του έγκριτου βρετανικού περιοδικού αυτοκινήτου Auto Express. Η Octavia ανακηρύχθηκε «Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020», επικρατώντας μίας πληθώρας πολύ σημαντικών μοντέλων, που παρουσιάστηκαν μέσα στο έτος. Παράλληλα, η νέα OCTAVIA κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών μοντέλων ενώ αναδείχθηκε και το καλύτερο wagon μοντέλο της χρονιάς, ανεξάρτητα κατηγορίας. Ειδικά όσον αφορά στην τελευταία διάκριση, είναι αξιοσημείωτο ότι η Octavia τέταρτης γενιάς στην έκδοση Sportswagon, επαναλαμβάνει την επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου, κάτι που φανερώνει και παράλληλα επιβραβεύει την μακρά παράδοση της Skoda στα wagon/estate μοντέλα.

Η Octavia δεν ήταν το μοναδικό μοντέλο της Skoda που διακρίθηκε στα βραβεία του Auto Express. Το νέο Superb αναδείχθηκε οικογενειακό αυτοκίνητο της χρονιάς ανακτώντας έτσι έναν τίτλο που κέρδισε για τελευταία φορά το 2017. Πλήρως ανανεωμένο πέρυσι, το Superb ανέβηκε στην κορυφή της κατηγορίας του χάρη στις καινούργιες τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζεται και την ακόμα μεγαλύτερη αξία που προσφέρει για την τιμή του.

Το Auto Express είναι ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά περιοδικά αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βραβεία σε περισσότερες από 25 κατηγορίες, που καλύπτουν κάθε τομέα της αγοράς αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, τα Βραβεία του Auto Express αποτελούν σημαντικό θεσμό σε μία χώρα με μακρά παράδοση στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτοκινητιστική κουλτούρα και ως εκ τούτου, πολύ αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης.

Τα βραβεία Auto Express 2020 αναμένεται να είναι τα πρώτα από τα πολλά που θα κατακτήσει η Octaviaτέταρτης γενιάς. Η προκάτοχός της, είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 20 σημαντικούς τίτλους μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών βραβείων από τα Auto Express, What Car? και Car Buyer.