Η παραγωγή του ηλεκτρικού BMW iX3 θα ξεκινήσει το 2020

Μετά την αποκάλυψη του Concept iX3 τον Απρίλιο του 2018, η BMW έχει καταφέρει να αναπτύξει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού crossover. Η βαυαρική εταιρεία επιβεβαίωσε οριστικά ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος που πρόκειται να φτάσει τις γραμμές παραγωγής μέσα στο 2020.

Το iX3 θα χρησιμοποιήσει μια μπαταρία 74-kWh, η οποία θα εξασφαλίσει αυτονομία 440 χιλιόμετρων με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με τον κύκλο WLTP .

Η ισχύς θα παρέχεται από το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης eDrive πέμπτης γενιάς της BMW και η αυτοκινητοβιομηχανία είναι υπερήφανη με την ανακοίνωση ότι όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό, αναπτύχθηκαν αποκλειστικά από τον Γερμανό κατασκευαστή. Η τεχνολογία είναι κλιμακούμενη από πλευράς ισχύος και ενεργειακού περιεχομένου και μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδόσεις και σε διαφορετικούς τύπους οχημάτων.

Σύμφωνα με την BMW  θα αποδίδει 286 ίππους (210 kW) και στιγμιαία ροπή 400 Nm. Η ισχύς θα παράγεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος – αντίθετα με τις προηγούμενες αναφορές – θα δίνει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η BMW είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη χαμηλή κατανάλωση ισχύος του αυτοκινήτου (λιγότερο από 20 kWh/100 χιλιόμετρα) που επιτρέπει τη χρήση μιας σχετικά μικρής μπαταρίας.

Με την κυκλοφορία του αμιγώς ηλεκτρικού iX3, το X3 θα γίνει το πρώτο μοντέλο της μάρκας διαθέσιμο τόσο με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και με plug-in υβριδικό και καθαρά ηλεκτρικό κινητήρα.