Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Πρετόρια και η Nissan καταπολεμούν τον COVID-19 με τα INTUboxes

Το καινοτόμο προϊόν παράγεται στο εργοστάσιο Rosslyn της Nissan

Η πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παραγωγής οχημάτων για το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ωστόσο, κατά την περίοδο του lockdown, δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο χαμένος χρόνος της παραγωγής σε καινοτόμο δράση, κάτι το οποίο έπραξε η Nissan, σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο της Πρετόρια για τη δημιουργία και την κατασκευή INTUboxes.

Το INTUbox είναι ένα διαφανές κουτί  που προέκυψε από την ανάγκη προστασίας των επαγγελματιών υγείας που θα έπρεπε να διασωληνώσουν και να θεραπεύσουν ασθενείς με οξεία συμπτώματα του COVID-19. Ως εκ τούτου, το INTUbox αποφεύγει την εξάπλωση ιογενών σταγονιδίων στους επαγγελματίες του τομέα υγείας, χάρη στον περιορισμό τους  μέσα στο κουτί, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των INTUboxes στo Prinshof Campus, η Nissan και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Πρετόρια σημείωσαν ότι τα INTUboxes αποδεικνύουν την προσαρμοστικότητα και των δύο οργανισμών, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους υπευθυνότητας.

“Στη Nissan, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στην επείγουσα και μείζονος σημασίας προσπάθεια για την καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι η καρδιά αυτού του αγώνα, δείχνοντας θάρρος και ακλόνητη δέσμευση ενώ φροντίζουν τους ασθενείς”, δήλωσε  ο Shinkichi Izumi, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Νοτίου Αφρικής.

Η καθηγήτρια  Veronica Ueckermann, επικεφαλής της ομάδας κρούσης για τον  COVID και καθηγήτρια  Ιατρικής  του Πανεπιστημίου της Πρετόρια και του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Steve Biko, ανέφερε ότι  έχουν δωριθεί  15 INTUboxes και  κάθε  INTUbox φιλοξενεί  έναν ασθενή κάθε φορά. “Δύο σταθμοί διασωλήνωσης είναι διαθέσιμοι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Steve Biko και τρεις για στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του  Tshwane District. Όλοι οι γιατροί που χρησιμοποιούν τα INTUboxes θα είναι καλά εκπαιδευμένοι, χρησιμοποιώντας σενάρια προσομοίωσης  που εκπονήθηκαν από τον καθηγητή Ronel Herselman και μια ομάδα εκπαιδευτικών και κλινικών μελετητών,   στα εργαστήρια δεξιοτήτων της Σχολής. Η πολύτιμη πτυχή αυτών των κουτιών είναι ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση”, πρόσθεσε η  καθηγήτρια  Veronica Ueckermann.

Η Nissan αντιλήφθηκε άμεσα την  ανάγκη υποστήριξης των εργαζομένων της, διερευνώντας τις επιλογές Μέσων Ατομικής Προστασίας, στην  βάση της συγκριτικής αξιολόγησης. Τα INTUboxes ήταν μια από τις επιλογές και η Nissan αναζήτησε ιατρική εμπειρογνωμοσύνη και καθοδήγηση από το Πανεπιστήμιο της Πρετόρια για την κατασκευή τους.

Στην Ελλάδα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διατήρηση της εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατόν σημείο, θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας.