Η τρίτη γενιά Volvo XC90 θα είναι και αμιγώς ηλεκτρική

Παρά το περσινό του facelift, το μεγάλο crossover SUV γίνεται επτά ετών φέτος. Ναι, άρχισε να παλιώνει, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το μοντέλο πρώτης γενιάς κράτησε 12 χρόνια.

H Σουηδική εταιρεία δεν θα αφήσει το τελευταίο μοντέλο να φτάσει σε τέτοιο βαθμό ωριμότητας. Όπως αναφέρει το Autocar, το XC90 θα αποκτήσει σύντομα το μοντέλο τρίτης γενιάς και θα έχει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Αυτές οι ειδήσεις επιβεβαιώθηκαν από τον CEO της Volvo Håkan Samuelsson. Η στρατηγική της μάρκας είναι να “ηλεκτριστεί” η γκάμα της παρά να δημιουργηθούν ειδικά μοντέλα. Για αυτό υπάρχει η Polestar, που έχει performance ηλεκτρικά αυτοκίνητα με γεύση από Volvo.

Το επόμενο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην ενημερωμένη αρχιτεκτονική SPA της Volvo. Έχοντας αυτό υπόψην, αναμένουμε ότι οι μελλοντικές σειρές 60 και 90 θα υποστηριχθούν από την ίδια πλατφόρμα.

Εκτός από την πλήρη ηλεκτρική έκδοση του XC90, το Autocar ανέφερε επίσης ότι θα εξακολουθεί να προσφέρεται τόσο σε plug-in υβριδικές όσο και σε ήπιες-υβριδικές παραλλαγές. Και, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ντίζελ δεν θα είναι μια επιλογή, η οποία είναι σύμφωνη με την αποστροφή προς τους κινητήρες ντίζελ στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας.

Εκτός από την ηλεκτροδότηση της SUV ναυαρχίδας της, η Volvo έχει επίσης ανακοινώσει ότι το επόμενο XC90 θα έχει προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 4).

Η Volvo δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πότε ακριβώς θα αποκαλύψει την επόμενη γενιά XC90, αλλά αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2022.