Η Alfa Romeo Giulia GTA Coupe είναι ένα όνειρο…

Η Alfa Romeo τον Ιούνιο του 2018 έφερε τα πάνω-κάτω, όταν teas-αρε την επιστροφή των διαχρονικών μοντέλων GTV και 8C. Ωστόσο, και τα δύο σχέδια αναβλήθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο περιλαμβάνει επένδυση στο Tonale και σε ένα άλλο όχημα υψηλών προδιαγραφών, για να επωφεληθεί από την ατελείωτη ζήτηση της κατηγορίας των crossover. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα coupe στο προσκήνιο και έτσι οι λάτρεις της μάρκας έχουν σαν μοναδική τους ελπίδα, την Giulia GTA.

Και ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή…ανεπίσημη πληροφορία, ο Aksyonov Nikita αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό πρωτότυπο της Giulia GTA Coupe. Ένα μοντέλο που θα μπορούσε να τα βάλει με την BMW M4 Coupe και την Mercedes-AMG C63 Coupe.

Πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο δύσκολο για την Alfa Romeo να μετατρέψει την σκληροπυρηνική GTA σε ένα coupe. Βλέποντας όμως, πως οι πωλήσεις του κανονικού sedan και της καυτής Quadrifoglio δεν είναι ακριβώς τέλειες, η δημιουργία ενός κουπέ μοντέλου ίσως να μην ήταν κερδοφόρα. Το sedan υψηλής απόδοσης είναι μια περιορισμένη υπόθεση, με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 500 μονάδες και τις περισσότερες από αυτές να προορίζονται στην Ευρώπη.