Η BMW ανακοίνωσε την υποστήριξη της λειτουργίας Digital Key για iPhone.

Στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (Worldwide Developer Conference) που διοργανώνει η Apple ανακοινώθηκε ότι η BMW θα είναι η πρώτη στην αυτοκινητοβιομηχανία που θα παρέχει τη δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων της να χρησιμοποιούν το iPhone ως ένα πλήρως ψηφιακό κλειδί. Η BMW ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε το iPod στα μοντέλα της, η πρώτη που προσέφερε ασύρματο CarPlay και τώρα γίνεται η πρώτη που θα υποστηρίζει τη λειτουργία BMW Digital Key, η οποία αποθηκεύεται με ασφάλεια στην εφαρμογή Apple Wallet για iPhone.

BMW Digital Key για iPhone.

Με την λειτουργία BMW Digital Key για iPhone οι οδηγοί θα μπορούν να ξεκλειδώνουν και στη συνέχεια να εκκινούν τον κινητήρα, απλά τοποθετώντας το iPhone στην ειδική υποδοχή για smartphone και πατώντας το μπουτόν ‘start’. Η εγκατάσταση του Digital Key μπορεί να γίνεται μέσω της σχετικής εφαρμογής της BMW (Smartphone App). Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί επίσης να μοιράζεται την πρόσβαση με έως 5 φίλους, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα προσαρμοσμένης πρόσβασης για νεαρούς οδηγούς που περιορίζει την τελική ταχύτητα, την ιπποδύναμη, τη μέγιστη ένταση του ραδιοφώνου και άλλα. Η διαχείριση της πρόσβασης γίνεται από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και μέσω της εφαρμογής Apple Wallet.

  1. Πρόσθετα χαρακτηριστικά της νέας λειτουργίας Digital Key περιλαμβάνουν:
  2. Αποθήκευση στο Secure Element του iPhone και πρόσβαση μέσω Apple Wallet
  3. Αποθέματα ενέργειας για τα κλειδιά του αυτοκινήτου που εξακολουθούν να λειτουργούν για έως πέντε ώρες μετά την απενεργοποίηση του iPhone λόγω χαμηλής φόρτισης της μπαταρίας
  4. Δυνατότητα μοιράσματος πρόσβασης με έως 5 άτομα μέσω iMessage
  5. -Συμβατότητα Apple Watch

Η BMW πρωτοστάτης στην ανάπτυξη προτύπων για το Digital Key .

Το BMW Group αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες των smartphones σε ρόλο ψηφιακών κλειδιών – με μία έγκυρη διαδικασία. Η τυποποίηση του Digital Key συμβάλλει στην εμπειρία του χρήστη, στην ασφάλεια και στη διαθεσιμότητα σε μοντέλα smartphone που ήταν σημαντικά στη στρατηγική του BMW Group για το Digital Key ευθύς εξ αρχής. Η Apple και BMW έχουν συνεργαστεί στενά με την κοινοπραξία Car Connectivity Consortium (CCC) για να επιταχυνθεί η θέσπιση παγκόσμιων προτύπων. Η έκδοση Digital Key 2.0 για NFC κυκλοφόρησε το Μάιο του 2020 ενώ η επόμενη γενιά Digital Key που χρησιμοποιεί τεχνολογία UWB (Ultra-Wideband) είναι ήδη υπό εξέλιξη.

Ευρεία διαθεσιμότητα για μοντέλα BMW και iPhones .

Η BMW με ενθουσιασμό αναγγέλλει τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας Digital Key για iPhone σε 45 χώρες για μία ευρεία γκάμα μοντέλων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M και Z4 που θα κατασκευάζονται μετά την 1η Ιουλίου του 2020. Συμβατά μοντέλα iPhone θα είναι τα iPhone XR, iPhone XS ή μεταγενέστερα και Apple Watch Series 5 ή μεταγενέστερα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.bmw.com/digitalkey

Επίσης ανακοινώθηκαν: έξυπνες διαδρομές για ηλεκτρικά οχήματα BMW στην εφαρμογή Apple Maps .

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple (Worldwide Developer Conference), η BMW και η Apple ανακοίνωσαν επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που θα διευκολύνει τους χρήστες CarPlay να πραγματοποιούν πιο μακρινά ταξίδια με τα ηλεκτρικά οχήματα BMW λαμβάνοντας αυτόματα υπόψη τις ώρες και τα σημεία φόρτισης. Οι οδηγοί απλά θα προγραμματίζουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων στο iPhone τους ή θα εισάγουν τον προορισμό τους μέσω Apple CarPlay όταν εισέρχονται στο όχημα. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή Apple Maps θα επιλέγει την πιο κατάλληλη διαδρομή με βάση την ηλεκτρική αυτονομία και τις τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτό το απλό στοιχείο θα διατίθεται πρώτα για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 από του χρόνου.

Δελτίο τύπου: BMW Hellas