Η BMW επιβεβαιώνει την μεγάλη μάσκα της νέας M4 με την φωτογραφία της M4 GT3

Μένει αρκετός καιρός ακόμα για να δούμε την τελική μορφή της νέας Bmw M4. Προς το παρόν έχουμε δει ορισμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες , τόσο της κάμπριο εκδοχής, όσο και της κουπέ. Αυτό που δεν φαίνεται και ακόμα δεν γνωρίζουμε είναι εάν τελικά θα φτάσει στο τελικό στάδιο παραγωγής η μεγάλη μάσκα, η οποία δεν έχει δεχθεί και τις καλύτερες κριτικές.

Η Bmw όμως, μόλις δημοσίευσε μία Teaser φωτογραφία της νέας M4 που ίσως μας λύνει αυτήν την απορία. Βέβαια δεν πρόκειται για την απλή M4 αλλά για την αγωνιστική M4 GT3, η οποία προφανώς και θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το αυτοκίνητο παραγωγής-δρόμου. Όσον αφορά το σχεδιασμό του αυτοκινήτου δεν είναι ξεκάθαρα και πολλά, δεν φαίνεται καν η μάσκα μέχρι κάτω κάτω. Είναι όμως μεγάλη, αρκετά μεγάλη και με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένη, μάλλον θα ταιριάζει με αυτή που είδαμε στο Concept 4…! Είναι σίγουρο; Όχι ακόμα, αλλά και πάλι δεν θα έχει καμία σχέση με την μάσκα της τωρινής γενιάς Μ4 αλλά ούτε και με της νέας Σειράς 3 (επερχόμενης M3).

Μπορεί το σχεδιαστικό κομμάτι της μάσκας να μην είναι κάτι που θα αρέσει σε όλους. Ο κινητήρας που θα διαθέτει όμως, είναι! Η Bmw επιβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιηθεί ο εξακύλινδρος κινητήρας S58 και θα έχει πάνω από 500 ίππους. Κάτι που είναι εφικτό αν σκεφτούμε ότι στις νέες X3 & X4 M Competition, αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής.

Τέλος, η Bmw με βάση τη λογική, θα τραβήξει τα καλύμματα από την M4 GT3 το δεύτερο εξάμηνο του 2020 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (τέλη Σεπτεμβρίου). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε ταυτόχρονα το κανονικό μοντέλο παραγωγής. Άλλωστε, η BMW παρουσίασε το M8 GTE πολύ πιο πριν από την M8 και κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί με το νέο performance κουπέ της.

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).

One thought on “Η BMW επιβεβαιώνει την μεγάλη μάσκα της νέας M4 με την φωτογραφία της M4 GT3

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.