Η BMW προσθέτει Android Auto στο iDrive

Είναι γεγονός ότι το iDrive της Bmw είναι ένα από τα καλύτερα infotainment συστήματα της αγοράς. Είναι εύκολο στην χρήση, διαθέτει πολλές λειτουργίες και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Έκτος από ένα πράγμα – το Android Auto. Και με την τελευταία ενημέρωση του, διαθέτει και αυτό και μπαίνει μάλλον στην πρώτη θέση για το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα infotainment.

Όπως και με κάθε άλλη μάρκα, η ενσωμάτωση του Android Auto θα σας επιτρέψει την εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές πλοήγησης, μουσικής, μέσων και μηνυμάτων από το Smartphone σας. Η διαφορά που έχει το σύστημα της Bmw, είναι ότι η σύνδεση με το κινητό σας θα γίνεται και με το ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και με το Heads-Up Display. Με απλά λόγια, όλες οι πληροφορίες θα εμφανίζονται, όχι μόνο στην κεντρική οθόνη, αλλά και στο πίνακα οργάνων και στο παρμπρίζ με έναν έξυπνα προσαρμοσμένο τρόπο.

“Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν επισημάνει τη σημασία της ύπαρξης του Android Auto μέσα σε μια BMW, ώστε να χρησιμοποιούν τις σημαντικές λειτουργίες ενός Android smartphone με ασφάλεια χωρίς να αποσπώνται από το δρόμο, είπε ο Peter Henrich, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Product Management. “Θα προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία στους πελάτες μας από τον Ιούλιο του 2020.”, πρόσθεσε.

Η BMW θα παρουσιάσει την ενσωμάτωσή του Android Auto στα αυτοκίνητα της για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2020, η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για πελάτες σε 20 χώρες.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).