Η Ford θα σχεδιάσει ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με τη βοήθεια των gamers

Η Ford θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα εντελώς νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο σε μερικούς μήνες – με τη βοήθεια των gamers που θα το οδηγήσουν

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford, το οποίο δεν θα βασίζεται σε κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της μάρκας, θα δώσει μία νέα διάσταση στη συνεργασία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων με την racing κοινότητα.

Μεταξύ των εμπλεκομένων στη σχεδίαση του αυτοκινήτου – με κωδικό όνομα “Team Fordzilla P1”– θα είναι οι αρχηγοί των πέντε esports ομάδων Fordzilla από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία. Η Ομάδα Σχεδίασης της Ford Ευρώπης θα επιδιώξει επίσης την ενεργή συμμετοχή της ευρύτερης gaming κοινότητας στο όλο εγχείρημα.

«Για να δημιουργήσεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς για τον ψηφιακό κόσμο, πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκινήσεις το brainstorming καθώς η ομάδα σχεδιασμού θα αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη. Η εξειδίκευση των gamers είναι καθοριστική αν θέλουμε να φτιάξουμε το πιο όμορφο αυτοκίνητο στη σχάρα εκκίνησης» δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Ευρώπης.

Η φάση σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος θα περιλαμβάνει τη μοναδική συνεργασία μεταξύ των ειδικών της Ford που οραματίζονται και δημιουργούν μερικά από τα πιο ποθητά και δημοφιλή αυτοκίνητα παραγωγής και των gamers που πρωτοπορούν στο συγκεκριμένο είδος αγώνων οδηγώντας τα εικονικά αντίγραφά τους.

Οι σχεδιαστές θα βάλουν στο παιχνίδι την ευρύτερη gaming κοινότητα, δίνοντας σε αυτή τη δυνατότητα να πάρει σημαντικές αποφάσεις, μέσω μιας σειράς ψηφοφοριών στο Twitter που θα αναρτηθούν στο συγκεκριμένο μέσο από τον λογαριασμό @TeamFordzilla. Από κάθε ψηφοφορία που θα πραγματοποιείται θα προκύπτει ένα σημαντικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου – από τον κινητήρα μέχρι και το σχήμα του cockpit – για το οποίο οι gamers θα μπορούν στη συνέχεια να αποφασίζουν.

Η Ανθρωποκεντρική Σχεδιαστική Φιλοσοφία είναι η μέθοδος που ακολουθεί η Ford στο σχεδιασμό όλων των οχημάτων της, προκειμένου ο ανθρώπινος παράγοντας να λαμβάνεται υπόψη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σχεδίασης. Οι εργασίες για το όλο project ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε στα κανάλια της @TeamFordzilla στο Twitter και στο Instagram.

«Μας αρέσει να οδηγούμε τα αυτοκίνητα των ονείρων μας, αλλά ουσιαστικά αυτά τα εικονικά αυτοκίνητα είναι συνήθως τα επιμελημένα αντίγραφα των μοντέλων παραγωγής» δήλωσε ο Angelo Bülow, αρχηγός της Γερμανικής Fordzilla. «Θα είναι καταπληκτικό να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του #TeamFordzillaP1 για πρώτη φορά γνωρίζοντας ότι όχι μόνο βοηθήσαμε στη δημιουργία του, αλλά και ότι κανείς άλλος δεν το έχει οδηγήσει ξανά νωρίτερα.»