Η Ford παίρνει επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού αναστέλλοντας προσωρινά την παραγωγή στην Ευρώπη

H Ford αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην ηπειρωτική Ευρώπη ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες επιπτώσεις του κορωνοϊού. Με ισχύ από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, το συγκεκριμένο μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για όσο χρειαστεί.

Το μέτρο αυτό ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη που έχουν στο επίκεντρό τους την επιδημία του κορωνοϊού την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες – κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία. Η απόφαση της Ford να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή θα συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

«Ενώ ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις μας έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής, οι επιπτώσεις του στους υπαλλήλους, τους αντιπροσώπους, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας, καθώς και στην ευρωπαϊκή κοινότητα συνολικά, είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford of Europe . «Λόγω των επιπτώσεων που έχει η συνεχιζόμενη αυτή κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά και στον κλάδο των προμηθευτών – μαζί με τις πρόσφατες ενέργειες των χωρών να περιορίσουν όλες τις μετακινήσεις και προσωπικές επαφές – αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά την παραγωγή στις κύριες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις μας στην ηπειρωτική Ευρώπη.»

Οι προμήθειες εξαρτημάτων στα εργοστάσια παραγωγής της Ford στην Ευρώπη διακόπηκαν με αυξανόμενο ρυθμό την ώρα που οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μειώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα πολλές αντιπροσωπείες σε αρκετές χώρες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πωλήσεις τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες συντήρησης των οχημάτων θεωρείται σημαντική κοινωνική ανάγκη και οι αντιπροσωπείες της Ford συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων της Ford σε Κολωνία και Saarlouis στη Γερμανία, μαζί με τη μονάδα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή από την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Η μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων της Ford στη Βαλένθια στην Ισπανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή της από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μετά τον εντοπισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο τριών εργαζομένων που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Στη μονάδα θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη συντήρηση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ευελπιστώντας ότι αυτό το μέτρο θα απαιτηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα, η ακριβής διάρκειά του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών μεταφορών, την ικανότητα του προμηθευτικού κλάδου να προμηθεύει εξαρτήματα και την επιστροφή των πελατών στις αντιπροσωπείες, πολλές από τις οποίες έχουν πλέον αναστείλει τη λειτουργία τους ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα ακολουθούν τις δράσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως, εκτός και αν εκτελούν εργασία η οποία απαιτεί την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις. Η πολιτική της τηλεργασίας θα συνεχιστεί, μέχρι νεωτέρας, στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας και συμβολής για τον περιορισμό του ιού. Λαμβάνονται επίσης προληπτικά μέτρα για την προστασία και ασφάλεια του μικρού αριθμού εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

«Σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να βάλουμε σε προτεραιότητα τους ανθρώπους» πρόσθεσε ο Rowley. «Εμείς στη Ford θα συμβάλουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να βοηθήσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, να μειώσουμε την εξάπλωσή της και να μετριάσουμε τα αποτελέσματά της όπου μπορούμε».