Η Hyundai εξηγεί τι είναι το περίεργο μικρό κυκλικό αντικείμενο στο νέο Elantra

Η Hyundai έκανε το ντεμπούτο του νέου Elantra, παρουσιάζοντας στον κόσμο ένα πλήρως ανασχεδιασμένο κουπέ σεντάν. Ακολουθώντας την ιδιόμορφη σχεδιαστική γλώσσα του μεγαλύτερου Sonata, το νέο Elantra είναι γεμάτο με μικρές λεπτομέρειες που καταλήγουν σε ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει μια νέα διάταξη, η οποία είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση με εξερχόμενο μοντέλο. Προαιρετικά στο νέο Elantra υπάρχουν δύο οθόνες 10,3 ιντσών που κάθονται δίπλα-δίπλα, με την αριστερή οθόνη να λειτουργεί ως ψηφιακό συγκρότημα οργάνων και την άλλη ως multimedia. Ενώ οι διπλές οθόνες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ταμπλό, υπάρχει ένα στοιχείο σχεδίασης που προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς δημοσιογράφους, αφού κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς είναι.

Ακριβώς αριστερά από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, είναι ένα πάνελ με ένα κυκλικό αντικείμενο (με μια οριζόντια γραμμή στη μέση του). Στην αρχή θεωρήσαμε ότι είναι μια τρίτη οθόνη που απεικονίζει ένα ρολόι. Άλλοι δημοσιογράφοι πίστεψαν ότι είναι αεραγωγός ή ηχείο.

Την λύση στο μυστήριο έδωσε η Hyundai με μια πολύ απλή απάντηση. “Είναι απλώς ένα σχέδιο στο γυαλί … δεν εξυπηρετεί πουθενά, εκτός από την αισθητική.”

Ακόμη και με μια τέτοια περίεργη μικρή προσθήκη, το εσωτερικό του Elantra φαίνεται φανταστικό, αν και για να λέμε όλη την αλήθεια θα προτιμούσαμε την εκδοχή της τρίτης οθόνης.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).