Η Hyundai επιβεβαιώνει την παραγωγή ενός mid-engine σπορ αυτοκινήτου

Στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το CarAdvice έμαθε από τον Albert Biermann (επικεφαλής του τμήματος R & D της Hyundai) ότι “ένα πολύ τρελό αυτοκίνητο” έρχεται το επόμενο έτος.

Μετά από μια σειρά mid-engine concept αυτοκινήτων, η Hyundai φαίνεται τελικά έτοιμη να μεταβεί στο επόμενο στάδιο και να κατασκευάσει ένα σπορ αυτοκίνητο παραγωγής. Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, ο Biermann απλά είπε: “Συνεχίζουμε την ιστορία των N”.

Ενώ το, βασισμένο στο Veloster, concept RM19 που αποκαλύφθηκε στο LA χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων και ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, στο αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο είδος ηλεκτροκίνησης. Αυτό, δεν είναι μια αόριστη υπόθεση, αλλά κάτι που τόνισε ο Biermann κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο LA Auto Show.

“Αναπτύσσουμε σπορ ηλεκτρικά πρωτότυπα σε συνεργασία με τη Rimac στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να εισαγάγουμε 44 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025”, δήλωσε ο Biermann. “Η στρατηγική μας, προετοιμάζει τη Hyundai N να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης, που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι κατασκευαστές τα επόμενα χρόνια. Για την Hyundai, αυτές οι προκλήσεις δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για να επιδείξουμε την ηγεσία μας. ”

Το σπορ μοντέλο RM19 επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα στα 250. Αν το μοντέλο παραγωγής παραμείνει κοντά στους αριθμούς απόδοσης ταυτού του concept, θα έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο.

Πηγή: motor1