Η Hyundai κατασκευάζει cruise control που θα μιμείται το στυλ οδήγησης μας

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου ταχύτητας του αυτοκινήτου, η πρώτη φορά μπορεί να είναι περίεργη. Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι μια βαθιά προσωπική εμπειρία. Όλοι έχουμε τους δικούς μας τρόπους οδήγησης και κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Hyundai πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την εμπειρία της χρήσης του cruise control πιο διαισθητική, προσθέτοντας μηχανοκίνητη εκμάθηση.

Η Hyundai πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιείτε το Smart Cruise Control (SCC-ML) στην καθημερινότητα σας. Το σύστημα αυτό βασίζεται στη μηχανοκίνητη εκμάθηση, και θα είναι σε θέση να ταιριάζει με το δικό σας στυλ οδήγησης.

Όσο για το πώς λειτουργεί το SCC-ML, η Hyundai λέει ότι το προσαρμόζεται σε μερικούς παράγοντες. Πρώτον, θα μιμείται την απόσταση που κρατάτε ανάμεσα στο όχημά σας και το αυτοκίνητο μπροστά σας. Λαμβάνει επίσης υπόψη την επιτάχυνση, καθώς και τον τρόπο ανταπόκρισης στις αλλαγές της κυκλοφορίας. Ο νέου τύπου έλεγχος ταχύτητας, θα βελτιώσει οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα – adaptive cruise comtrol –  και δεν θα ακολουθεί την ίδια προσέγγιση σε κάθε κατάσταση.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το SCC-ML θα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να γνωρίζει ότι δεν διατηρείτε πάντα την ίδια απόσταση από ένα άλλο αυτοκίνητο και ότι επιταχύνετε διαφορετικά ανάλογα με την τρέχουσα ταχύτητά σας. Το SCC-ML μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σε κάθε οδηγό, και δεν θα υιοθετεί επικίνδυνες συνήθειες οδήγησης.

Η Hyundai, δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται για τη δημιουργία καλύτερου συστήματος cruice control. Νωρίτερα φέτος, η BMW αποκάλυψε ότι εργάζεται σε ένα σύστημα που θα μπορεί να διαβάζει τα φανάρια, καθιστώντας το χαρακτηριστικό πιο χρήσιμο στις πόλεις.